23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Erbjuds

Hållbarhetsaudits på leverantörer i Kina

Förfallodatum
den 11 september 2026

Hur väl möter era leverantörer i Kina eran uppförandekod?  Många som köper in komponenter och delar från egna bolag eller underleverantörer i Kina har sällan relevant data på leverantörernas förmåga att leva upp till dagens ESG krav.

Med EU’s kommande regler för tredjeparts-audits i leverantörskedjan är det hög tid att börja förbereda sig.

Den snabba utvecklingen och den ojämna förståelse i Kina för internationella värderingar var bakgrunden till att Scandic Sourcing utvecklade ett program för att kunna håll koll på en leverantörspool och mäta status och förbättringar inom ESG frågor.  The ”Scandic Sourcing Supplier Code of Conduct  Program” skapades redan 2008 när de flesta större företag började publicera en uppförandekod för sina leverantörer och behövde ett sätt att verifiera att de följdes.  I samarbete med företagets intressenter identifieras riskområden (materiality analysis), ett individuellt inspektions program skapas där man kan mäta förbättringar med tiden på ett urval av inspektionspunkter. Metoden är effektiv för att driva på förbättringar inom EHS/ESG området.

Programmen används ofta för att skapa data och statistik för hållbarhetsrapporter och gör att man kan redovisa specifika resultat inom företaget högrisk områden.

Scandic Sourcing utför även enstaka audits av t.ex nya leverantörer. Scandic Sourcing’s inspektörer är GRI certifierade.

Scandic Sourcing AB
Bröderna Grimms väg 7
167 63 Bromma
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE556866-6126

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.094