En ökande grad av industrialiserad och globaliserad livsmedelsproduktion, handel och distribution, för matfusk till Norge och till den enskilda verksamheten i större utsträckning än tidigare. Därför måste alla som nu är eller kommer att certifieras mot krav i en GFSI-godkänd standard, göra en dokumenterad sårbarhetsanalys. Dessa är krav i både BRC v 8 och version 5 av FSSC 22000.
I den här kursen presenterar vi bästa praxis för hur man hanterar risker relaterade till matbedrägerier. Vi granskar metodik och visar metoder/verktyg som kan användas för att genomföra sårbarhetsanalyser i praktiken.
Företagsanpassning
Onlinekursen kan också företagsanpassas.
Arbetet med riskhantering relaterat till matfusk kommer att engagera många och med en internkurs får deltagarna en gemensam förståelse för problemet och hur man i praktiken hanterar risken för matfusk.
Behöver du hjälp med sårbarhetsanalysen erbjuder Aquatiq Consult också konsulttjänster.
Mål
Kursen kommer att ge deltagarna:
- Introduktion till vad matfusk och sårbarhetsanalys är och vad som händer i världen.
- Kunskap om hur man strukturerar och analyserar inhämtad information.
- Kunskap om hur man driver systemet, det vill säga hur man upptäcker och förebygger matfusk lokalt i den egna verksamheten och i näringskedjan.
- Starthjälp vid användning av metodik och verktyg.
Innehåll
- Översikt över krav på sårbarhetsanalys enligt GFSI
- Introduktion till matfusk – förtydliganden av begrepp
- Genomgång av sårbarhetsanalys i praktiken med gruppuppgift för att sätta sig in i metodik och användning av verktyg
- Handlingsplaner och uppföljning (verifiering)
- Genomgång av praktiska metoder/verktyg som kan användas för att utföra sårbarhetsanalysen i näringskedjan
Målgrupp
Kursen vänder sig till personal som arbetar med kvalitet, inköp och förbättring.
Praktisk information
Kursen genomförs på en digital plattform
Kursen är uppdelad i 2 moduler (4 tim/modul)
Sista anmälningsdag: 4 veckor innan kursstart, men givet lediga platser tar vi emot anmälan fram till 2 dagar innan kursstart
Modulernas varaktighet: 08:30-12:00
Kursavgift: 5500,-
För att få kursbevis måste du gå båda modulerna