23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Kurs

Biologisk mångfald – E-learning

Totalt SEK 790 exkl. moms
Period(er)
Löpande anmälan

Att bevara den biologiska mångfalden är att betrakta som en livförsäkring för vår framtid. Förlusten av biologisk mångfald är ett av de största hoten mot planeten och mänsklighetens framtid. Vår e-learning i biologisk mångfald ger dig en bra introduktion till biologisk mångfald.

Både i rollen som privatperson och vid planering av bygg- och anläggningsprojekt bör man göra medvetna val när det kommer till material, produktionsteknik, transporter, masshantering och inte minst aspekter som rör avfall och närmiljön. Rambolls e-learning Biologisk mångfald ger dig en introduktion till begreppet biologisk mångfald samt varför mångfalden är viktig för både människa och miljö. Utbildningen går också igenom vad ekosystemtjänster innebär samt hur vi kan jobba med att bevara och öka den biologiska mångfalden på övergripande nivå, i bygg- och fastighetsprojekt samt privat.

Kursen ger dig
Denna kurs ger dig som deltagare en förståelse för kunskap om vad biologisk mångfald är och varför den är viktig. Du får även ta del av exempel på hur hänsyn till biologisk mångfald kan integreras i bygg- och fastighetsprojekt samt hur vi mer övergripande men också privat kan bidra till ökad mångfald.

Målgrupp
Vår e-learning om biologisk mångfald riktar sig till alla som önskar en introduktion till biologisk mångfald, samt till den som önskar mer kunskap och inspiration gällande bevarande, skyddande och stärkande åtgärder.

Utbildningen riktar sig särskilt till verksamheter som arbetar med stadsutveckling, bygg- och fastighetsprojekt eller verksamheter som planerar inför kommande bygg- och fastighetsprojekt och vill lära sig mer om åtgärder för att bidra till biologisk mångfald.

Ur kursens innehåll

  • Begreppet biologisk mångfald
  • Olika typer av ekosystemtjänster
  • Hur man kan identifiera, stärka och skapa ekosystemtjänster
  • Hänsynshierarkin
  • Naturbaserade lösningar
  • Miljöcertifieringar med krav på ökad biodiversitet

Upplägg för e-learning
Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Du som kursdeltagare kan när som helst pausa utbildningen och fortsätta där du slutade när du loggar in nästa gång.

Tidsåtgång: 20 minuter + tid för frågor.

Användarlicensen gäller under tolv månader.

Anmälan

Ramboll Utbildning
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5561330506

Kontaktperson

Sofia Askengren
Marketing & Communication
+46 10 6153126 sofia.askengren@ramboll.se

Utbildningsadress

Alla regioner
Sverige

Sänd till en kollega

0.047