23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Kurs

Byggherrens arbetsmiljöansvar, 1 dag

Totalt SEK 8 500 exkl. moms
Period(er)
den 24 september 2024 den 24 september 2024
den 4 december 2024 den 4 december 2024

Utbildningen riktar sig till dig som behöver förstå och hantera byggherrens arbetsmiljöansvar inom ett bygg- och anläggningsprojekt samt därigenom skapa en trygg arbetsmiljö.

Denna utbildning ger dig nödvändig kunskap om byggherrens ansvar, vilka uppgifter som ska utföras, fördelas och övervakas samt de lagkrav och regelverk som är kopplade till styrning av ett bygg- och anläggningsprojekt.

Du lär dig att upprätta arbetsmiljöplaner, fördela uppgifter och dokumentera på korrekt sätt. Utbildningen ger dig praktiska verktyg för att styra, övervaka och driva byggprojekt. Vi tar också upp vikten av samverkan och dialog mellan byggherre, entreprenörer och andra intressenter. Efter genomförd utbildning förväntas du ha fått en fördjupande kunskap om vad som krävs för att tillämpa de rätta metoderna för att nå en säker och trygg arbetsmiljö under hela projektet.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig i första hand till den eller de personer som ska representera sin arbetsgivare i byggherrerollen eller byggherrens ställföreträdare, t.ex. byggprojektledare, fastighetsansvariga m.fl. Andra som kan ha nytta av utbildningen är personer som driver och bevakar arbetsmiljöarbetet, t.ex. arbetsmiljösamordnare, arbetsmiljöingenjörer, ansvariga för samordningen, HR, Inköpare eller andra roller som ansvarar för ombyggnationer eller mindre byggprojekt.

Utbildningen kan också anordnas företagsanspassat för verksamheter som har behov av att utbilda en större grupp av t.ex. byggprojektledare. Kontakta oss om ni är intresserade och vill veta mer.

Ur kursens innehåll

  • Arbetsmiljöverkets lagkrav när det gäller bygg- och anläggningsarbete
  • Vad är bygg och anläggningsarbete
  • Roller och ansvar i byggprocessen
  • Fördelning av uppgifter (Delegering)
  • Förhandsanmälan
  • Arbetsmiljöplan och riskbedömning
  • Grundläggande principer – Riskhantering
  • Styrning & Dokumentationskrav vid bygg- och anläggningsarbete

Anmälan och mer information

Kurstillfällen

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker live via Microsoft Teams eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

 

Ramboll Utbildning
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5561330506

Kontaktperson

Sofia Askengren
Marketing & Communication
+46 10 6153126 sofia.askengren@ramboll.se

Utbildningsadress

Sverige

Sänd till en kollega

0.031