23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Kurs

Transport av farligt gods ADR 1.3 – E-learning

Totalt SEK 1 800 exkl. moms
Period(er)
Löpande anmälan

Alla de personer som på något vis deltar i transporten av farligt gods, antingen genom att förpacka, märka, avsända, lasta, transportera, motta eller lossa det farliga godset ska ha kännedom om de risker och faror som är förknippade med det farliga gods som de hanterar och vilka regler som är tillämpliga. Dessa personer ska enligt regelverket ADR ha genomfört en så kallad 1.3-utbildning innan de utför arbetsuppgifter som rör transport av farligt gods.

Utbildningen ska ske innan du påbörjar ditt arbete.  Annars ska du arbeta under direkt överinseende av en utbildad person.

För att ta hänsyn till ändrade lagkrav samt för att säkerställa att medarbetarna har aktuella kunskaper ska utbildningen även regelbundet repeteras.

Kursen ger dig

Kursen ger dig kunskap om vad farligt gods är, vilket ansvar du och andra delaktiga har, grundläggande kunskaper om bestämmelserna för transport av farligt gods på väg och vad som krävs för att uppfylla reglerna i ADR, samt risker och skyddsåtgärder kopplade till hanteringen av farligt gods.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig i första hand till personal som är delaktig vid transport av farligt gods på väg, t.ex. personer som lastar, lossar, avsänder, mottar, förpackar eller personer som transporterar farligt gods i värdeberäknad mängd. Även speditörer, skyddsingenjörer, arbetsledare, miljöhandläggare, inköpare och lagerpersonal som har arbetsuppgifter relaterade till transport av farligt gods har stor nytta av utbildningen. Utbildningen är särskilt lämpad för dig som tidigare gått en farligt gods utbildning och nu behöver uppdatera dina kunskaper.

För att få genomföra ”fulla” transporter av farligt gods krävs dock förarutbildning enligt ADR-S 8.2. För att se vilka som är auktoriserade för att hålla utbildning enligt ADR-S 8.2 besök MSB:s hemsida.

Ur kursens innehåll

  • Vad är farligt gods och transport
  • Lagkrav och bestämmelser
  • Ansvar för delaktiga bl.a. mottagare, lastare, lossare, avsändare och transportör
  • Klassning av farligt gods
  • Förpackning, märkning och etikettering
  • Godsdeklarationer
  • Lastning, lossning och transport
  • Säkerhet och risker samt transportskydd
  • Undantag och lättnader

Mer information och anmälan

Upplägg för e-learning

Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Du som kursdeltagare kan när som helst pausa utbildningen och fortsätta där du slutade när du loggar in nästa gång.

Har ni behov av att utbilda flera personer i er organisation? Kontakta oss för en detaljerad offert.

Ramboll Utbildning
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5561330506

Kontaktperson

Sofia Askengren
Marketing & Communication
+46 10 6153126 sofia.askengren@ramboll.se

Utbildningsadress

Online

Sänd till en kollega

0.047