23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Praktiskt med hängselbyxor

Otroligt användbara för alla årstider, både för professionella arbetare och för vardagen? Vad pratar vi om? Hängselbyxor, så klart. Få plagg är så flexibla, praktiska och sköna att bära.

Engelbert Strauss är ett av dagens tillverkare av praktiska hängselbyxor för arbete med ett brett sortiment och intressanta lösningar för olika yrkesgrupper men även för dig som gärna fixar något i hemmet i vardagen.

I princip alla hängselbyxor erbjuder en modern och snygg passform för dig som arbetar inom arbetare inom industri- eller servicesektorn. Observera att enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter ska arbetskläder anpassas till branschen och risken som de anställda utsätts för. Till exempel är inte hängselbyxor passande för personer som arbetar inom vård och omsorg där riskbedömningen visar att andra former av kläder passar bättre. Däremot fungerar de bra för till exempelvis byggnadsarbetare. Med andra ord passar hängselbyxor för många branscher men inte för alla.

Varför skall jag ha hängsel- och snickarbyxor?

Varför ska du ha snickar-, eller hängselbyxor. De är användbara under alla årstider och är tillverkade av slittåligt och i vissa fall elastiskt material som ger en stor bekväm rörelsefrihet.

De är anpassade för dig som är professionell i sitt yrke men passar även för vardagligt bruk i hemmet.

En annan fråga som många ställer i samband med det ämnet är ifall det finns hängsel- och snickarbyxor med reflexer? Det gör det absolut. Om man utför ett arbete i närheten av trafik, är reflexer ett absolut måste. Cyklister och bilister är ofta distraherade och behöver ha en varning i form av reflexskydd för att uppmärksamma vägarbeten. Varselkläder är därför rekommenderade.

Vilka detaljer har en hängselbyxa?

Hängselbyxor finns i många olika modeller och varianter. Dess gemensamma nämnare är att de är tillverkade av material som tål värme, kyla, vind och slit.

Elastiskt tillverkningsmaterial behövs i vissa fall beroende på yrkesgruppen. Majoriteten av slitbyxorna är tillverkade av cirka 65% polyester och 35% bomull (variationer förekommer givetvis).

Vilka detaljer utmärker sig en traditionell hängselbyxa med? Här kommer en lista över vad som oftast påträffas för den typen av arbetskläder

  • Bröstfickor, oftast 2 stycken. I vissa fall finns det även lock och tryckknapp
  • Framfickor – här är antalet samma som bröstfickorna, nämligen 2 stycken
  • 2 Bakfickor
  • 2 Benfickor - bekväma att ha instrument i. Vissa benfickor har extra verktygsfickor för att vara mer bekväma.
  • Benficka med lock och kardborrelås, telefonficka, extra ficka med lock eller en D-ring – sådana extra funktioner är väldigt vanliga och gör plagget ännu mer praktiskt.
  • Knäfickorna är oftast förstärkta med det välbekanta materialet. Samma gäller även bensluten.
  • Justerbart knäskydd – mycket praktisk detalj som gör att i princip alla kan bära hängselbyxan oavsett längd

Tänk på att samtliga arbetskläder bör vara godkända i enlighet med gällande föreskrifter. De ska även vara testade för industritvätt enligt ISO – föreskrifterna. Certifikat och test redogörs för av själva tillverkaren.

Sänd till en kollega

0.016