23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bli effektivare i kommunikation och samarbete på byggprojektet

Det kan vara ett stort pussel att hålla koll på en byggarbetsplats. Både stora och små projekt kan vara omfattande och involvera många parter från olika discipliner.

Att arbeta i produktion har du en, vad andra vill påstå, enkel uppgift – att leverera en utomordentlig byggnad. Men den uppgiften är inte ett ”bara”.  Det handlar om att få olika parter att samarbeta för att skapa det bästa resultat när bygget ska presenteras, dessutom ska både budget och tidplan hållas.

Det är bara några punkter kring projektet, där mycket kan gå fel. Därför handlar det om att ta rätt beslut löpande för att undvika eventuella problem. Med Bluebeam kan du få en överblick, förvara alla dokument digitalt och dela i realtid med dina kollegor på kontoret och ute på byggarbetsplatsen. Detta förbättrar samarbetet och effektiviserar arbetet – vilket ger dig en fördel i att hålla tidplanen.

Vi har samlat några viktiga aspekter att ha koll på under ett projekt:

  1. Kommunikationen är alltid viktig

När det kommer till kommunikation är det viktigt att den sker på det mest effektiva sättet samtidigt som man involverar alla berörda parter i kommunikationen. Därför bör man glömma allt om klassiska byggritningar som finns analogt eller som mailas fram och tillbaka och i stället använda en digital lösning där allt lagras. Fördelen med en digital lösning, så som Bluebeam Studio, är att man kan involvera flera olika personer samtidigt, och alla har tillgång till senaste versionen vilket också möjliggör effektivare kommunikation och snabbare hantering – samt alltid senaste ritningsversion tillgänglig.

  1. Många involverade parter kräver planering och överblick

I ett byggprojekt är det många discipliner och parter, allt från proffs på plats i form av hantverkare till administration och ledning. Det kan snabbt bli väldigt många olika personer, ofta från olika företag, vilket ställer krav på planeringen. Det handlar om att skapa en överblick redan från början, så du inte missar något på vägen. Det kan nämligen få ödesdigra konsekvenser för byggprojektet. Man ska alltid komma ihåg följande: Två parter fungerar olika och har olika rutiner och rytmer, som man ska möta med tydliga riktlinjer. En hantverkare har sitt eget sätt att göra saker på, vilket kan skapa problem för resten av byggprocessen. Därför behöver du ha överblick så att du är bäst rustad.

  1. Det här med att hålla deadline

Vem vill inte göra det? Ett byggprojekt är en process där många delar kan gå fel. Att inte hålla deadline får stora ekonomiska konsekvenser. Varje dag som bygget går över tid, kostar det enormt mycket för personerna bakom projektet. Därför är det a och o att man samarbetar och kommunicerar ordentligt på tvärs genom olika funktioner och parter. Om du gör det har du kommit långt och förhoppningsvis kunnat undvika många problem som annars hade uppstått.

Sänd till en kollega

0.047