23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Få en bit av Italien - med en egen pizzaugn

Vi är många som älskar pizza - och som särskilt älskar doften av den italienska rätten. Och oavsett om pizzan är tagen ifrån frysen, din lokala pizzeria eller är hemmalagad - så har den samma igenkännliga doft. Dock finns det inget som slår den doft och känsla som kommer när man sitter på en restaurang i Italien och serveras en pizza som kommer direkt från den brännheta pizzaugnen. På grund av detta är det därför fler och fler svenskar som har skaffat sig en pizzaugn hemma, så att även de kan göra en lika spröd, smakrik och väldoftande pizza.

Gör den bästa pizzan med pizzaugn  

 Med en pizzaugn är du garanterad en krispig och läcker pizza - varje gång. Och då går tillagningen dessutom ännu snabbare än i en vanlig ugn. Det tar inte mer än 3–5 minuter att grädda pizzan.

 Men vilken pizzaugn ska man välja? Marknaden är stor med olika elektriska pizzaugnar eller varianter som tänds med gas eller ved. Du kan enkelt ha den elektriska varianten stående på köksbordet eller någon annanstans i ditt hem – men de flesta väljer en pizzaugn utomhus som antingen passar grillen eller som kan stå i trädgården.

 Pizzaugn utomhus i trädgården  

 En pizzaugn i trädgården gör att du kan njuta ännu mer av de långa och varma sommarkvällarna, då du kan sitta ute med familj och vänner. Njut av en sval och uppfriskande drink medan du håller ett öga på pizzan och njuter av doften som kommer från pizzaugnen. Så fort pizzan är klar kan den serveras direkt från ugnen.

 Precis som med en grill kan pizzaugnen användas året runt. Det är dock en bra idé att täcka den på vintern så att den skyddas mot regn och snö.Önskar du dig en mer autentisk pizza-upplevelse ska du skaffa dig en stenugn. Och om du älskar gör det själv bygge, så kan du bygga dig en egen.  

 Bygg din egen pizzaugn 

 Att bygga sin egen pizzaugn är förstås inte det lättaste i världen. Men om du har tiden och är händig kan du enkelt bygga din egen pizzaugn. Det finns flera instruktioner som steg-för-steg visar hur du bygger din egen pizzaugn. Många kan även byggas på en helg och kräver väldigt få material. Men det beror förstås på vilken kvalitet man önskar gå efter.

Om du inte är så händig kan du köpa i byggsatser och bygga din egen pizzaugn på det sättet. En sak är i alla fall säker! En hemmagjord pizza smakar bäst när du väl har gjort den i din hemmabyggda ugn.

Sänd till en kollega

0.031