23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Varför fasadtegel används så flitigt

Inte nog med att ett hus av fasadtegel har en billigare driftskostnad, utan skadedjur kommer inte att bryta ner materialet på samma sätt som hos trähus. Samtidigt påverkar UV-strålarna från solen inte ditt fasadtegel och du slipper missfärgningar. Tack vare materialets livslängd kommer bostadens värde också att skjuta i höjden, och glöm inte heller att teglet kan återanvändas efter rivning.

Det låter sannerligen som en god idé att använda fasadtegel, och visst är det så! I den här artikeln ska vi gå in på diverse fördelar som fasadtegel kan bjuda på, och vi ska dessutom kika närmare på olika typer av fasadtegel. Det här materialet finns nämligen inte bara att välja i en enda färg, utan du kan få en skräddarsydd look som passar ditt hem.

Fördelarna med fasadtegel

Det finns en lång rad positiva aspekter med att använda fasadtegel till olika typer av byggen. Fasadtegel gör exempelvis susen när det är dags för att resa en stenmur runt ditt hem, men kan också dras nytta av när du ska bygga upp hela ditt hus. Som både ett klimatsmart val och som ett bra ekonomiskt beslut gör fasadtegel under och kan vara att föredra istället för att använda material såsom trä.

Vad är det då som gör fasadtegel så gynnsamt? Med hjälp av det här materialet kan det byggas upp lågenergihus som är tätt isolerade. Detta resulterar i att värmen förblir i hemmet och du sparar därför pengar på att värma upp ditt hus. Du slipper dessutom att tänka på underhåll om hemmet är uppbyggt med hjälp av fasadtegel, och som en sista utomordentlig fördel får huset en snygg look som inte bör underskattas.

Olika uppskattade typer av fasadtegel

När det är tal kring just färger på fasadtegel finns det knappast några begränsningar. Du kan exempelvis satsa på ett vackert och diskret ljust fasadtegel i olika beigea toner, eller varför inte antingen sandfärgat eller gult fasadtegel. Den sistnämnda är en äkta klassiker som du ofta ser runtom i Sverige, och med tanke på hur snyggt det ser ut är det lätt att förstå varför.

Inte bör du heller underskatta det eleganta utseendet hos ett rosé-fasadtegel, men vad du än i slutändan väljer är det kvalitet som står på menyn. Med alla de ovannämnda fördelarna är det nu lite av en självklarhet varför just fasadtegel används så flitigt!

Sänd till en kollega

0.031