23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Optimera hjärtat i fabriken

Alla fabriker ser olika ut. Beroende på vilka maskiner som används, vad som tillverkas, till vilken bransch så kommer fabriken vara uppbyggd på olika sätt. Men det finns vissa saker som faktiskt förenar alla verkstäder och fabriker. Vi talar såklart om fikarummet.

Det kan tyckas fånigt men sanningen är den att det som faktiskt förenar de allra flesta fabriker och verkstäder är kaffestunden. Den är närmast helig och universell för fabriker världen över, för alla är i behov av en paus då och då. Att samlas kring kaffemaskinen är som att samlas kring hjärtat av fabriken. Självklart är det inte kaffemaskinen som på egen hand bygger ihop saker och ting, men den är en hjälp på vägen.

Varför pratar vi då om att optimera kaffemaskinen, hjärtat i fabriken? Jo för att det är kring kaffemaskinen som kolleger kan samlas. Samla energi, skratta, prata med varandra och få en stunds paus. Det här är orken till att fortsätta producera födds och den är minst lika viktig som någonting annat, om inte viktigare, just hjärtat i hela maskineriet.

Kaffe efter varje individs behov

Så att investera i en bra kaffemaskin är faktiskt något av de bästa man kan göra i en verkstad. Det kan absolut låta fånigt men en bra kaffemaskin hjälper till att bygga upp en bra arbetsplats. Köper man dessutom en kaffemaskin som Senseo kaffemaskin så har alla möjlighet att få just den kaffesort som de har lust med. Det finns nämligen ett stort utbud av olika kaffe till Senseo. Så alla kan välja mellan svart kaffe och kaffe med mjölk, starkt, svagt, eller väldigt starkt kaffe.

Det skapar en lyxig känsla och bidrar till en sund arbetskultur där det man tänker på sina medarbetare. Detta är ett sätt att faktiskt optimera arbetet som sedan sker i fabriken utanför fikarummet. För om medarbetarna är glada, har fått energi från en god kopp kaffe, fått en stund till att skvallra, så kommer alla också att jobba bättre.

Alla parametrar spelar in

Så när vi talar om att optimera hjärtat i en fabrik, så menar vi faktiskt inte det som sker på fabriksgolvet, utan det som sker i fikarummet. Det handlar om att se att alla parametrar spelar in om man vill ha ett maskineri som fungerar effektivt och tryggt. En trött och sur medarbetare är inte säker på golvet och skapar inte bra heller. Så att bygga upp fabriken från alla olika aspekter är faktiskt någonting som i längden verkligen kan betala sig. Det är inte slöseri på vare sig tid eller resurser. Utan i det långa loppet är det dessa små saker som kommer göra att man får lojala medarbetare, som orka jobba under många år.

Sänd till en kollega

0.047