23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny bläster- och målningsanläggning vid Tibnors bearbetningsenhet Norsa i Köping

| Medlemsnyhet | Företag Tibnor AB

Tibnor fortsätter att investera i maskinparken och denna gång på bearbetningsenheten Norsa i Köping. Med denna maskininvestering förbättrar Tibnors produktiviteten samtidigt som man bidrar till det långsiktiga miljöarbetet.

De nya maskinerna i bläster- och målningslinjen som togs i drift i april 2019 består av en förvärmare, en bläster, en målningsbox, en torkzon och en reningsanläggning samt att styrsystemet och el-komponenterna bytts ut.

– De gamla maskinerna var 25 år gamla, genom denna nyinvestering har vi nu en driftsäker bläster- och målningslinje, berättar Susanna Stargård, Produktionstekniker vid Tibnors bearbetningsenhet i Norsa. 

För att öka produktiviteten har den nya blästern kraftigare motorer som är frekvensstyrda, vilket innebär en bättre blästringskvalité.

– Blästern är försedd med en automatisk påfyllnad av blästersand, vilket bidrar till att operatörerna ej manuellt behöver lyfta och fylla på säckar med blästersand. Vi kan även spara så kallade recept för återkommande artiklar, vilket medför ett jämnare resultat, förklarar Susanna. 

Miljö i fokus
Målningsanläggningen bidrar till Tibnors långsiktiga arbete att bidra till en långsiktig positiv utveckling med hänsyn till miljön. Den nya torkzonen förbrukar 60% mindre energi än den gamla samt att styrningen och konstruktionen på den nya målarboxen kommer att medföra att mindre färg förbrukas.

– Styrningen och konstruktionen på den nya målarboxen kommer att medföra att mindre färg förbrukas samt att anläggningen även är förberedd för att kunna måla med vattenbaserad färg. Detta för att möta framtida krav från marknaden, avslutar Susanna Stargård.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Tibnor AB

Sundbybergsvägen 1,
Box 600
169 26 SOLNA
Sverige
Tibnor AB

Sänd till en kollega

0.125