23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedelsslangar

Kylmedelsslangar är avgörande för säker drift, underhåll och livslängd på maskiner.

Tack vare norelems breda sortiment av modulära slangar och komponenter kan konstruktörer och tillverkare skapa en nästan obegränsad kombination av dessa viktiga delar.

Ibland kallas kylmedelsslangar för flexibla slangar och används ofta för att tillföra kylmedel på metallbearbetningsmaskiner såsom borrar och svarvar, för att smörja maskinen och arbetsstyckena och hålla temperaturen nere.

Smörjning är viktig som yttre friktion, eller kontakt metall-till-metall, och genererar ungefär en tredjedel av värmen som härrör från skärning eller bearbetning. När skärzonen smörjs på rätt sätt blir skärningen effektivare vilket minskar yttre friktion.

”Värme som produceras under bearbetning har en definitiv inverkan på verktygsslitaget. Genom att minska skärverktygets temperatur, även med en liten reduktion, så ökar skärverktygets livslängd”, säger Marcus Schneck, VD för norelem. ”Här är vårt sortiment verkligen utmärkt. Dess mångsidighet och flexibilitet innebär att kylvätskan kan riktas noggrant och med optimala flödeshastigheter.”

Sortimentet är också lämpligt för andra användningsområden. Detta omfattar slangar för tryckluftssystem, eller som dammsugar- och sugslangar. Som vakuumslangar ser de till att rök, skräp eller vätskor, som skapas under bearbetningen, extraheras. Kylmedelsslangar kan även hålla skyddsskärmar för att skydda maskiner mot skador eller hålla kameror på plats för att övervaka maskinutrustning.

Med otaliga beslag och ett brett sortiment av munstycken, ventiler och tillbehör erbjuder kylmedelslangarna nästan obegränsade kombinationer. Sortimentet finns i tre diametrar; ¼” storlek (6,7 mm diameter), ½” storlek (12,9 mm diameter) och ¾” storlek (19,8 mm diameter). Modulutförandet innebär att slangen kan förlängas eller förkortas efter behov.

Komponenterna är inte elektriskt ledande och kan användas på EDM-enheter (Electro Discharge Machining). Sortimentet rostar inte och är resistent mot de flesta kemikalier och lösningsmedel. Slangarna behåller sin positionsstabilitet vid ett arbetstryck på upp till 3,5 bar och en flödeshastighet på 950 l/min för ¼” storlek, 1800 l/min för ½” storlek och 4.300 l/min för ¾” storlek, och de tål temperaturer på -20° C till +80° C.

Huvuddelen av komponenterna finns i blått och svart, medan tillbehören kommer i orange.

Klicka här för mer information

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 45 000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider, och beställningar som placeras före 15:00 skickas samma dag. 

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning. Beställ katalogen gratis eller ladda ner via vår hemsida.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.031