23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Edströms och Skärteknikcentrum Sverige samarbetar

| Medlemsnyhet | Företag Edströms Maskin AB

För 5:de året i rad är Edströms med och arrangerar ”Ungdoms-SM i CNC-svarvning” under Elmia Subcontractor 12-15 november.

I tävlingsmontern MG01:22 kommer Edströms bidra med tre stycken Haas ST 20-Y svarvar och vår applikationstekniker Odd Sander är som vanligt tongivande både i val av tävlingsmoment och i bedömningen av de tävlande tillsammans med Per Fredriksson på SKTC.

Tävlingen
Under våren och hösten har 8 lag kvalificerat sig att under tre dagar göra upp om titeln: ”Sveriges bästa ungdomssvarvare”.
Tävlingen går ut på att efter en ritning programmera en CNC-styrd svarv och producera detaljer. Detaljerna poängsätts efter mått inom toleranser. Även en del felsökning och andra teoretiska inslag finns med under tävlingsdagarna. Varje lag består av två personer och det är framför allt elever från industritekniska programmet som deltar. Skolor som kvalificerat sig till årets tävling är:
 
Ta tillfället att prata svarv med oss
Självklart kan vi inte få nog av att prata svarv. Passa på att ta dig närmare titt på våra tävlingsmaskiner Haas ST 20-Y, vi finns på plats för frågor.

 

Medlemsnyhet

Företag
Edströms Maskin AB

Solåsvägen 14
551 99 JÖNKÖPING
Sverige
Edströms Maskin AB

Sänd till en kollega

0.063