23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ewellix lanserar en ny serie miniatyrprofilskenor

Ewellix lanserar en ny serie kompakta skenstyrningar för precisionstillämpningar med lång livslängd, låg ljudnivå och litet underhållsbehov för användning inom industriell automation.

De nya profilskenorna kräver inget eller mycket litet underhåll, vilket är viktigt för applikationer i kontinuerlig drift såsom vid automatiserad provtagning, elektroniktillverkning, för 3D-skrivare eller vid medicinska tillämpningar. 

LLS-serien, som den kallas, är tillverkad i rostfritt stål och är utrustad med en unik kulhållare som säkerställer enkel och snabb montering av vagnen i och med att kulorna hålls på plats.  

Vagnen är försmord från fabrik och dess ändtätningar är konstruerade för att säkerställa att smörjmedlet hålls kvar i vagnen och att föroreningar hindras från att tränga in i det recirkulerande kulsystemet. Vagnar och skenor utbytbara inom samma belastnings- och noggrannhetsklasser tack vare Ewellix koncept ”Zero Rail”. Detta maximerar konstruktions- och monteringsflexibiliteten och minskar antalet lagerhållna komponenter

LLS-serien har dimensionerats enligt marknadens krav med vagnstorlekarna 7, 9 och 12, samt i standardiserade eller utökade längder. Beroende på tillämpning finns ett lågfriktionsskydd eller en fronttätning för mer krävande miljöer. Skenorna levereras i längder på upp till 1 000 mm som standard och längre skenor kan levereras vid förfrågan.

Om Ewellix
Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom industriell automation, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och nio fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 2,3 miljarder SEK och har cirka 1400 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Triton.

 

 

Ewellix AB
Box 33
433 21 Partille
Partille kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590535356

Kontaktperson

Annika Lemming
Corporate Communication Manager
+46 722 16 22 53 annika.lemming@ewellix.com

Sänd till en kollega

0.047