23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Precisionschuck med tre backar nu tillgängliga från norelem

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Noggrannhet och effektiv hållning av arbetsstycken har alltid varit nyckeln till ett lyckat tekniskt arbete.

Nu kan konstruktörer hålla arbetsstycken säkert med högsta precision samtidigt som de har låga fastspänningskrafter, tack vare norelems nya precisionschuck med tre backar.

norelems trebackschuckar är speciellt utvecklade för att enkelt hålla cylindriska arbetsstycken utvändigt eller invändigt och är idealiska för hålluppgifter som mätteknik eller lasermärkning.

Komponenterna är konstruerade för manuell hantering och finns i fyra kompakta storlekar med diametrarna 50mm, 64mm, 104mm och 160mm. Kropparna på chuckarna 50 mm och 64 mm är gjorda av stål, medan versionerna 104 mm och 160 mm är gjorda av aluminium så att de är lätta och ergonomiska att hantera. För ökad hållbarhet är chuckens backar tillverkade av härdat stål.

”Vi har lagt till dessa precisionschuckar med tre backar i vårt sortiment eftersom vi vet hur viktigt det är att säkert kunna hålla cylindriska arbetsstycken enkelt och effektivt”, säger Marcus Schneck, VD för norelem. ”För att möta denna utmaning är backarna på våra komponenter lättmanövrerade och öppnas och stängs genom att helt enkelt vrida klämringen för hand eller genom att använda den medföljande spaken.”

Med en koncentricitet på <0,03 mm, en cirkulär rundgång på <0,01 mm och en upprepad klämprecision på <0,01 mm erbjuder den nya arbetshållartekniken från norelem utmärkt prestanda och noggrannhet. De härdade backarna klämmer på den inre diametern och kan vändas. För att ytterligare hjälpa operatören är siffrorna markerade på toppen och botten av varje käft och detta nummer måste matcha det nummer som är markerat på matchande spår på chuckkroppen.

norelem levererar också stift av olika storlek som ett tillbehör till dessa chuckar från företagets standardkomponentkatalog THE BIG GREEN BOOK. Stiften passar in i hålen på backarna och håller små delar i upphöjt läge. Detta gör att alla ytor på ett arbetsstycke är tillgängliga för uppgifter som att mäta eller markera. Chucken kan fixeras på plats med tråden på baksidan.

För mer information om norelems precisionschuckar med tre backar och andra komponenter, besök www.norelem.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.047