23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Splinesaxlar och splineshylsor från norelem

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

För tillämpningar med högt vridmoment och simultan axiell förskjutning kan konstruktörer nu använda norelems splinesaxlar och splineshylsor med fläns, vilka finns tillgängliga i en rad standardstorlekar och material.

Splinesaxlar i kombination med splineshylsor med fläns ger formlåsta kopplingar och används för att överföra höga vridmoment med samtidig axiell förskjutning. Jämfört med låsta axlar, som är den vanliga alternativa metoden för att överföra roterande rörelse, ger splinekopplingar en jämnt fördelad belastning längs kuggarna. Denna fördelade belastning ger en längre livslängd än den låsta lösningen.

För maximal mångsidighet och anpassningsförmåga har norelems komponenter raka parallella flanker och huvudmåtten överensstämmer med DIN ISO 14 (tidigare DIN 5463), den vanligaste typen av splinesaxlar och splineshylsor.

Marcus Schneck, VD för norelem säger: ”Många konstruktörer kommer att stöta på scenarier där höga vridkrafter krävs, till exempel i drivenheter för verktygsmaskiner eller växlar, eller i jordbruksfordon.”

”Splinesaxlar och splineshyslor med fläns är idealiska för att möta dessa tillämpningar, och med vårt sortiment kan konstruktörer få dem i standardstorlekarna och i ett material som passar deras behov.”

Splinesaxlarna tillverkas i kalldraget stål av C45-klass eller rostfritt stål typ 1.4301 (även känt som klass 304). Den kalldragna processen ger axlarna en hög draghållfasthet och en jämn, polerad yta.

Splineshylsorna kan erhållas med eller utan flänsar, i C45-stål eller rostfritt stål 1.4301, samt i RG7-typ mässing.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online. Axlarna och hylsorna kan beställas direkt via norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök www.norelem.se

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.063