23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SMC lanserar smarta lägesställare med SIL- och Ex-klassning

| Medlemsnyhet | Företag SMC Automation AB

Med nya, smarta lägesställaren ND utökar SMC produktutbudet för ventilautomation inom processindustrin. ND reglerar enkel- eller dubbelverkande cylindrar och manöverdon, med hög precision och avancerad självdiagnostik.

Kommunikation kan ske via flera olika protokoll, tex. HART eller Profibus, och ND har SIL-klassning. IP66 är standard och ND går även att få i utförande med rostfritt stål och Ex-klassning.

ND är en robust och smart lägesställare, utformad för att ge intelligent kontroll och avancerad återkoppling i tuffa applikationer inom framför allt processindustrin. ND hanterar både vridande och linjära rörelser och fungerar för enkel- eller dubbelverkande cylindrar och manöverdon. Lägesåterkopplingen kan ske mekaniskt eller via extern analog signal, tex. från SMC:s cylindergivare D-MP, och avancerad diagnostik garanterar att positioneringen utförs korrekt. Lägesställarna har SIL2-klassning utfärdad av TÜV, vilket underlättar arbetet med säkerhet i applikationen. Kommunikationsprotokoll som stöds är HART, Profibus och FOUNDATION fieldbus.

ND finns i två serier, 7000 och 9000, beroende på vilken kommunikation och diagnostik som önskas. Båda är temperaturbeständiga, tåliga mot vibrationer samt IP66-klassade och därmed redan i standardutförande utformade för att verka under tuffa förhållanden. För riktigt krävande applikationer finns dessutom utförande i rostfritt stål och Ex-klassning.

–Vi vet att smarta lägesställare med avancerade kommunikationsmöjligheter, diagnostik och rätt klassning så som SIL och Ex efterfrågas inom processindustrin. Med ND utökar vi vårt utbud och går från att vara bra till att bli bäst i klassen, säger Magnus Karlström, produktchef.

Mer information:
Magnus Karlström
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 63
E-post: maka@smc.nu


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SMC Automation AB

Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Sverige
SMC Automation AB

Sänd till en kollega

0.058