23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Aluminium med rostfri look - inte bara en snygg yta

| Medlemsnyhet | Företag Alutrade AB

Alutrade Duo är ett lätt och prisvärt alternativ när det gäller ytbehandling av aluminiumprofiler med en rostfri look som resultat.

Metoden är uppskattad och väl använd inom till exempel inredningsbranschen för dekorativt syfte eller när du vill kombinera de positiva egenskaperna hos aluminium fast med utseendet av rostfritt. Alutrades konstruktör Jan-Erik Carlsson tog fram Alutrade Duo i samband med ett kundprojekt:

- En av våra kunder som designar och producerar badrumsinredningar skulle ta fram ett helt nytt koncept till kommoder, med fyrkantiga ben och sarg. De hade hört sig för hos ett par andra leverantörer, men blev rekommenderade att ta kontakt med oss. Vi tog ett vanligt fyrkantsrör och kapade upp det i tvåmeterslängder. Det fanns önskemål om en viss kulör och det var uppkomsten till idén. De kunder som köper Alutrade Duo finns i flera branscher, till exempel hiss, värmeskåp, kök och badrum, berättar Jan-Erik.

Under ytbehandlingsprocessen får Alutrade Duo sin karakteristiska färg och polerade yta via kemisk polering eller vanlig polering. Den blanka, polerade ytan är standard för metoden. Även ett alternativ med matt yta finns tillgängligt som val. De anodiserade profilerna levereras i långlängd, men det går också att få dem kapade i kortare längder. Alutrade Duo har samma fördelar som andra anodiserade ytor, det vill säga skydd mot korrosion, nötningsbeständighet och elektrisk isolation. Leveranstiden är densamma som för övrig ytbehandling. 

Varför ska du köpa aluminium med en yta som efterliknar rostfritt? Den största anledningen är att det blir ett extra alternativ vad gäller designvalen under framtagningen av en ny produkt. Utöver det får du med dig fördelar som att aluminium är mer konstruktionsvänligt jämfört med rostfritt, samt den ekonomiska aspekten då rostfritt är dyrare än aluminium.

Vill du veta mer om Alutrade Duo, göra en förfrågan eller få en provbit skickad till dig? Kontakta din säljkontakt eller hör av dig till oss på info@alutrade.se. Du når oss även på telefon 0470-74 54 00. Välkommen med din förfrågan!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Alutrade AB

Box 165
351 04 Växjö
Sverige
Alutrade AB

Sänd till en kollega

0.095