23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Elmia Produktionsmässor tar avstamp mot 2022

Elmia Produktionsmässor 2022 känns viktigare än någonsin. Nyheter och innovationer bara väntar på att få visas upp samtidigt som utställare och besökare längtar efter att få träffas. Fysiskt. På riktigt.

Äntligen är det dags att börja planera för Elmia Produktionsmässor 2022. I dagarna  är det bara ett år kvar till invigningen. Vi är taggade och hoppas att ni också är det. Nu kan vi dessutom presentera vem som blir mässansvarig för mässorna 10-13 maj 2022.

Elmia Produktionsmässor 2022 känns viktigare än någonsin. Nyheter och innovationer bara väntar på att få visas upp samtidigt som utställare och besökare längtar efter att få träffas. Fysiskt. På riktigt.

Planeringen för Elmia Produktionsmässor 2022  – Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer, Elmia Plåt och Elmia 3D – är i gång sedan en tid tillbaka och stort fokus ligger på att skapa en säker mötesplats för både utställare och besökare.

En viktig aspekt är att undvika trängsel i mässhallarna. Hallarna kommer att vara luftiga och smittsäkrade, med optimerade flöden och tydliga avståndsmarkeringar i gångarna. Det kommer att kännas säkert att både ställa ut och besöka mässorna.

-          Äntligen är vi igång. Vi utställare längtar efter att få träffa kunder och kunderna längtar efter att få träffa oss. Digitalt i all ära - inget slår det fysiska mötet. För att kunna ge kunderna den hjälp som de verkligen behöver måste vi vara ute i verkligheten och träffas fysiskt, säger Hasse Heneby från SVMF:s styrelse, en av de samarbetsorganisationer som Elmia Produktionsmässor samarbetar med.

 Brinner för ny teknik

Ny mässansvarig för Elmia Produktionsmässor – och de enskilda mässorna – är Ulrika Elmersson. Hon kommer närmast från en tjänst som digitaliseringsstrateg på Region Jönköpings län och har tidigare jobbat på Skärteknikcentrum Sverige (SKTC) med frågor rörande kompetensförsörjning för svensk industri.

-          Tillverkningsindustrin har varit bra på att ta tillvara på de möjligheter som faktiskt har uppstått under det senaste året. Det visar att det är en bransch som ständigt utvecklas. Den utvecklingen vill jag, tillsammans med Elmia Produktionsmässor, vara en del av. Jag brinner för ny teknik, nya affärsmodeller och utmaningen i att attrahera ungdomar till industrin. Allt det är något som jag tar med mig in i min nya roll, säger hon.

I rollen som mässansvarig kommer Ulrika Elmersson att driva och utveckla Elmia Produktionsmässor tillsammans med branschorganisationerna. I den gruppen ingår även Ann Kittendorff som tidigare varit mässansvarig för Elmia Verktygsmaskiner, Plåt och Automation.

-          Våra mässor är ett tydligt bevis på att samverkan är ett framgångsrecept - ingen bransch är en isolerad ö. I dag tillämpas oftast plattformstänket där olika kompetenser samlas för att jobba mot ett gemensamt mål, det vi bygger med Elmia Produktionsmässor kan liknas vid en sådan plattform, säger Ulrika Elmersson.

 Viktigt med teknikutbyte

För Elmia Produktionsmässor har det alltid varit viktigt att jobba nära branschen. Vi gör det genom ett tätt samarbete med branschorganisationer från de olika industriområdena.

-          Det finns ett sug efter att träffas på ett mer normalt sätt samt att utbyta idéer och tekniklösningar så som man gör under Elmia Produktionsmässor. Det finns dessutom ett stort värde med ett handgripligt teknikutbyte som vi gått miste om under ett helt år nu, säger Mathias Lundin, ordförande för Svetskommissionen.

Elmia Subcontractor
Box 6066
550 06 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563542413

Kontaktperson

Anki Söderström
Kommunikationsansvarig
+46 036-152090 anki.soderstrom@elmia.se

Sänd till en kollega

0.047