23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny produktionslinje från AP&T till snabbväxande Trangia

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Succéföretaget Trangia i jämtländska Trångsviken växer så det knakar. För att möta den starka efterfrågan på stormkök och andra produkter har man beställt en ny presslinje från AP&T i Ulricehamn.

De senaste åren har legendariska stormkökstillverkaren Trangia i den lilla orten Trångsviken, fyra mil från Östersund, upplevt en rekordartad tillväxt. Omsättningen har tredubblats och antalet medarbetare ökat från 22 till 85. Över 70 procent av försäljningen sker numera utanför Sverige.

– En växande klimatmedvetenhet och människors önskan om att leva mer hållbart har ökat intresset för nära naturupplevelser, och pandemin har förstärkt den trenden. Det har lett till att allt fler fått upp ögonen för våra produkter, berättar Trangias vd Magnus Rydell.

För att möta den globala efterfrågan har Trangia beställt en ny helautomatisk produktionslinje från AP&T för installation i höst. Den kommer att öka kapaciteten för tillverkning av matdosor och andra djupdragna aluminiumkärl med 50 procent.

– Den blir ett välkommet komplement till våra två befintliga produktionslinjer från AP&T som vi haft sedan 1990-talet och som utgör stommen i vår tillverkning. Maskinerna har servats kontinuerligt och uppgraderats med nya styrsystem och automation och gör fortfarande ett utmärkt jobb. Så när vi nu behövde nyinvestera var det naturligt att vända sig till AP&T. De delar med sig av sina kunskaper och erbjuder högkvalitativa produkter och en mycket bra support. Det är också kul att kunna köpa maskiner tillverkade i Sverige.

– Fantastiskt roligt att det går så bra för Trangia och att vi nu får förtroende att leverera ännu en ny produktionslinje med tillhörande serviceavtal. Vi ser verkligen fram emot att få vara med och skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt hos ett fint, väletablerat företag med framtiden för sig, säger Krister Pettersson, Key Account Manager på AP&T.

Kort om ordern

Helautomatisk produktionslinje för tillverkning av djupdragna produkter i aluminium. I ordern ingår en press med 100 tons presskraft, automation för in- och utmatning, säkerhets- och styrsystem samt interface mot Trangias specialmaskiner.

Leverans, installation och driftsättning är planerad till hösten 2021.

aptgroup.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Sänd till en kollega

0.094