23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Säker fixering av arbetsstycken med norelems pendelstöd

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Standardkomponentspecialisten norelem erbjuder ett brett utbud av pendelstöd, mångsidiga lösningar för att klämma fast delar säkert.

norelems pendelstöd används som ändstopp, stöd och fjädrande tryckstycken för fixtur och verktygstillverkning.

Trots sin lilla storlek kan norelems pendelstöd tåla krafter på upp till 220 kN, vilket gör dem idealiska överallt där arbetsstycken behöver spännas säkert och pålitligt. Kärnan i varje pendelstöd är en härdad kula med avplanad topp. Beroende på stödets version kan kulan lutas i alla riktningar mellan 7,5° och 20°, vilket gör den perfekt anpassad till formerna på både bearbetade och obearbetade arbetsstycken.

För ytor som kräver mer skydd finns norelems pendelstöd med polyuretan- och diamantytor. Polyuretanytan är nötningsbeständig, färgar inte föremålet och medger höga retentionskrafter. För fastspänning av släta eller hala föremål finns pendelstöden också med en räfflad diamantyta, vilket ger maximalt grepp med minimal klämkraft.

norelems sortiment med pendelstöd finns i ett brett spektrum av typer, vilket ger flexibla lösningar för konstruktörens krav på fastspänning. Sortimentet innehåller stöd som låser den inbäddade kulan på plats för att förhindra vridning, samt versioner med en O-ring som hindrar smuts och främmande föremål från att komma in.

De finns som platta, räfflade versioner eller utrustade med en hård metallinsats (gripper) och passar perfekt för alla utmaningar. Konstruktörer kan också välja mellan material, såsom stål eller rostfritt stål, hårdmetall eller POM (polyoximetylen).

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Pålitliga och säkra positioneringskomponenter är avgörande för konstruktörer och verktygstillverkare för att klämma fast delar och arbeta effektivt. Vårt sortiment av pendelstöd ger konstruktören sinnesro, med ett brett urval av storlekar och typer som uppfyller nästan alla krav snabbt och pålitligt.”

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online och kan laddas ner direkt.

Mer information om norelem finns på www.norelem.se

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.078