23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SMC lanserar robust 2-portsventil med pilotstyrning

Nya JSXD från SMC är en IP67-klassad, pilotstyrd magnetventil för av/på- applikationer. Flera olika tätningsmaterial gör ventilen lämplig för ett stort antal processmedia och den finns med anslutning upp till 2’’ i en mängd olika varianter.

Spolen på JSXD är i rostfritt stål och tillsammans med IP67-kapslingen ger det en ventil med lång livslängd och minskad risk för produktionsstopp även vid tuffa omgivningskrav. Ett robust alternativ för av/på-kontroll av till exempel luft, vatten eller olja.

Elanslutning sker via DIN-kontakt, M12-kontakt, ingjuten kabel eller röranslutning och för att förenkla installation och kabeldragning är spolen dessutom roterbar 360 grader.

Ventilhuset är tillverkat av brons, mässing, aluminium eller rostfritt stål och JSXD finns i sju storlekar med ett vätskeflöde på 10 till 2 200 liter/min och portstorlekar mellan 1/4 och 2’’. Som tätningsmaterial finns NBR, FKM eller EPDM vilket gör att ventilerna kan användas med ett stort antal olika processmedia.

– Med JSXD utökar vi sortimentet av robusta tvåportsventiler och kan erbjuda en ventil med lång livslängd för mycket höga flöden. Därmed täcker vi helt nya applikationer med våra tuffaste processventiler, säger Magnus Karlström, produktchef på SMC.

Mer information:
Magnus Karlström
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 63
E-post: maka@smc.nu

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

JK
Joakim Kalcidis
joka@smc.nu

Sänd till en kollega

0.047