23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mekoprint ökar produktionskapaciteten med ny AP&T-presslinje

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Mekoprint Mechanics i Aalborg, Danmark har beställt en ny presslinje från AP&T för leverans och installation under 2022.

 Den nya linjen, som är företagets tredje från AP&T, kommer både att öka produktionskapaciteten och skapa möjligheter att tillverka större metalldelar och komponenter.

– Efter ett period med stora variationer i efterfrågan på våra produkter ser vi nu en stark återhämtning hos många av våra kunder. För att öka vår kapacitet och stärka vår konkurrenskraft gör vi en kraftfull investering i nya byggnader och maskiner, där den nya produktionslinjen från AP&T utgör en viktig del, säger Karsten J. Møller, Technology & Product Manager på Mekoprint Mechanics. 

Mekoprint Mechanics tillverkar skåp, chassidelar, frontpaneler och andra metalldelar och komponenter för ett stort antal företag i olika branscher på den globala marknaden. Nu bygger man ut sin anläggning i Aalborg med ca 2500 m2 till 19 000 m2 och investerar samtidigt i en ny, mångsidig produktionslinje från AP&T för formning av plåtdetaljer. I den nya linjen, som ska installeras under hösten 2022, ingår bland annat en press med 500 tons presskraft, ett pressbord på 1900x1600 mm och en SpeedFeeder för utmatning. Ordern omfattar också två års komplett service och underhåll. 

För drygt tre år sedan installerade man en liknande linje som 2019 byggdes ut med ytterligare en press. Men AP&T har levererat utrustning till Mekoprint även tidigare. 

– Vi har samarbetat med AP&T under flera decennier och har ett stort förtroende för deras förmåga att leverera teknik som möter våra behov av tillförlitlighet, flexibilitet och produktivitet. Tillgången till snabb, lokal service är också en viktig fördel för oss, säger Karsten J. Møller. 

– Det är fantastiskt roligt att Mekoprint nu satsar kraftfullt för framtiden och att vi på  AP&T får vara med och bidra till den här expansiva resan, säger Peter Karlsson, Key Account and Area Sales Manager AP&T 

Kort om den nya produktionslinjen

  • Innehåller hydraulpress med 500 tons presskraft (huvudcylinder 500 t, mothåll 250 t, trippel på 50 t), pressbord 1900x1600 mm och SpeedFeeder för utmatning.
  • För formning/stansning av detaljer från coils alternativt ämnen. 
  • Två års service och underhåll ingår. 

Kort om Mekoprint Mechanics

  • Tillverkar skåp, chassidelar och frontpaneler i olika material till en mängd olika slutprodukter för kunder i ett stort antal branscher.
  • Omfattande maskinpark med olika tekniker för plåtbearbetning.
  • Produktionsanläggning på ca 19 000 m2 i Aalborg, Danmark.
  • Ingår i Mekoprint-koncernen, grundad 1954.

 mekoprint.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Sänd till en kollega

0.078