23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

De bästa säkerhetsåtgärderna är dem man inte ens märker 

| Medlemsnyhet | Företag Axelent AB

Att känna trygghet och säkerhet i stort och inte bara i ens fysiska arbetsmiljö tycker Teo handlar mycket om att ha ett nätverk av människor som man alltid kan falla tillbaka på.  

Teo började arbeta på Axelent i september 2021 i en nyformad tjänst på lagret där han kommer arbeta på den nya automationsdelen av lagret.  
När förberedelsearbetet med uppbyggnaden av det automatiserade lagret är färdigt kommer han ha ansvar för en helt ny maskin. 

"Jag upplever Axelent som en väldigt ren och fräsch arbetsplats, det är en bra arbetsmiljö på många sätt. Jag tycker jag får min röst hörd när jag kommer med förslag och synpunkter och det tycker jag är särskilt viktigt om det är förslag som rör säkerhet. Även om jag fortfarande är ny tycker jag samarbetet mellan olika stationer liksom mot andra avdelningar fungerar väldigt bra.
De bästa säkerhetslösningarna är dem man inte tänker på, och det är väl lite tanken bakom Axelents produkter också – att de ska finnas men knappt märkas men ändå göra nytta."

 
De bästa säkerhetsåtgärderna är dem man inte ens märker

Teos arbetsdag börjar med att ta sig till jobbet de 2,5 milen från Hestra där han bor. En arbetsdag som ofta avslutas med ett innebandypass på kvällen.  Redan innan Teo kommer in på lagret på Axelent görs den första säkerhetsåtgärden, genom att byta till stålhätteskor. Sedan möter Teo många olika säkerhetsåtgärder i sin arbetsdag, inte minst de produkter som Axelent själva producerar finns runtom Teos arbetsmiljö.   

"Väldigt mycket av det som vi tillverkar stöter vi på i vår vardag, inte minst våra maskinskydd. Att vi även kan se våra produkter ”in action” gör att man får en helt annan förståelse för det man säljer, det får ett sammanhang."

För Teo handlar säkerhet i grunden om att få allt att fungera bra och effektivt samtidigt som det är säkert. I Sverige är vi verkligen duktiga på säkerhetslösningar i alla tänkbara situationer som bara finns där i vår vardag, förklarar han.   

"De bästa säkerhetslösningarna är dem man inte tänker på, och det är väl lite tanken bakom Axelents produkter också, att de ska finnas men knappt märkas men ändå göra nytta. Även om man kanske inte tänker på alla dessa säkerhetslösningar finns det ofta väldigt mycket tankearbete bakom dem, det är just därför de smälter in så bra i vår vardag."
Att känna trygghet och säkerhet i stort och inte bara i ens fysiska arbetsmiljö tycker Teo handlar mycket om att ha ett nätverk av människor som man alltid kan falla tillbaka på.   
Jag vill påstå att jag känner mig trygg i grunden, och det handlar väl om ens familj. Jag har tre grymma syskon som bidrar till det." 

 Att vara en ambassadör handlar om att kunna känna en stolthet    

Teo tycker det är viktigt att kunna stå för eller ”känna” för de produkter som företaget säljer där man arbetar.   

"Även om jag inte möter kunder dagligen så är man alltid en ambassadör för det företag man jobbar på. Då vill man känna stolthet för sin arbetsplats, liksom att man trivs med det man gör. Att produkterna sedan lever upp till det som de är till för tycker jag självklart är viktigt, eftersom jag arbetar i en lagermiljö vill även jag känna mig trygg och säker på jobbet." 

De bästa säkerhetsåtgärderna är dem man inte ens märker - Filmen


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Axelent AB

Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Sverige
Axelent AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.141