23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Triton säljer Ewellix till Schaeffler    

Triton Partners har ingått ett avtal om att sälja Ewellix till Schaeffler AG, den ledande globala leverantören till bilindustrin och övrig industri. Transaktionen är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden och förväntas ske i slutet av 2022.

Triton förvärvade Ewellix från SKF Group under 2018. Sedan dess har Ewellix positionerats om till ett fristående bolag med fokus på nischer med hög tillväxt såsom bland annat medicinteknik, automation och anläggningsmaskiner inom marknaden för linjär rörelse och elektromekaniska ställdon. Sedan avyttringen från SKF har Ewellix gjort betydande investeringar i nästa generationens uppkopplade produkter baserad på unik sensor- och styrelektronik vilket gett Ewellix en unik och ledande position inom många applikationer.

”Det har varit en fantastiskt utvecklande resa tillsammans med Triton. Vi ser fram emot nästa steg i vår tillväxtresa tillsammans med Schaeffler som ny ägare”, säger Fredrik Hesselberg, General Manager Nordics.

Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom automation av monteringsprocesser, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och sex fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 250 miljoner euro och har cirka 1250 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Triton. 

 

Ewellix AB
Box 33
433 21 Partille
Partille kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590535356

Kontaktperson

Annika Lemming
Corporate Communication Manager
+46 722 16 22 53 annika.lemming@ewellix.com

Sänd till en kollega

0.031