23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

It-inköpare uppmanas bryta cyklerna för teknikuppdateringer

Nya modulära designkoncept för bärbara datorer och utökade supportprogram ger möjlighet att bryta fyraåriga cykler för teknikuppdateringar.

Europeiska IT-inköpare har fastnat i en fyraårig cykel för uppdatering av den mobila personalstyrkans datorer, trots ökande tryck på hållbarhet, visar ny undersökning från Panasonic TOUGHBOOK. I genomsnitt rapporterade IT-inköpare att de uppdaterar sina bärbara datorer vart fjärde år och de förväntar sig att tillverkarna stödjer enheter i drygt tre år efter produktlanseringen.

"Trots en ökande medvetenhet om hållbarhetsfrågor och en allmän önskan att använda enheter längre, ser vi oroande nog fortfarande organisationer i hela Europa som fastnat i tankesättet med den fyraåriga teknikuppdateringen", säger Lisbeth Lashmana, Head of European Marketing för Panasonic TOUGHBOOK. "Verkligheten är att med den nya modulära konstruktionen av bärbara datorer och det utökade stödet som finns för de senaste kraftfulla enheterna, finns det verkligen en möjlighet för organisationer att förlänga livslängden på tekniken som används av den mobila personalstyrkan, förenkla hanteringen och förbättra den totala ägandekostnaden."

I Storbritannien, Frankrike och Tyskland tillfrågades 750 inköpare av bärbara enheter i företag med fler än 50 anställda inom sektorerna för allmännyttiga företag, räddningstjänst, hälso- och sjukvård, logistik, tillverkning och byggverksamhet av Opinion Matters, på uppdrag av Panaonic TOUGHBOOK.

De 5 viktigaste övervägandena för IT-köpare när de köpte datorer för mobil personal var säkerhet (23,7 %), tillförlitlighet (23,7 %), prestanda (22,9 %), batteritid (19,3 %), tålighet (18,7 %) och initial kostnad (18,3 %).

Överraskande nog verifierar hälften av alla IT-köpare fortfarande inte nya datorer med användarna innan de köper.

I genomsnitt supporterar företagen 2-3 olika typer av bärbara datorer i sin organisation, allt från bärbara datorer och surfplattor till mobila arbetsstationer och handdatorer.

Med tanke på den ökande medvetenheten om säkerhet ansåg cirka 70 % av de svarande att regelbundna bios-, firmware- och drivrutinsuppdateringar var lika viktiga, och att genomsnittliga uppdateringar görs 2,5-3 gånger om året och tar i snitt 4 dagar varje år att implementera.

"Det finns en enorm möjlighet för företag att se över sin inställning till inköp av teknik till den mobila personalstyrkan och stänga hållbarhetsgapet", säger Lisbeth. "Genom att engagera arbetskraften i pilotprojekt före inköpet kan köparna se till att enheterna är mycket mer anpassade till användarnas behov. Genom att köpa de senaste enheterna med modulär konstruktion kan tekniken dessutom modifieras och anpassas av användare på fältet efter olika krav eller återanvändas senare för ett annat ändamål inom verksamheten. Kombinera detta med de otroliga CPU- och minnesprestanda som finns i den senaste generationen enheter, med möjligheten att uppgradera efter behov och det långsiktiga utökade stöd som erbjuds av tillverkare som Panasonic så finns det anledning att vara optimistisk. Alla element finns nu på plats för organisationer att förlänga användbarheten för sin mobila datorutrustning – i många fall med flera år.

Panasonic har nyligen utökat sitt utbud av robusta modulära bärbara datorer och surfplattor med den uppdaterade TOUGHBOOK 55, introduktionen av den robusta surfplattan TOUGHBOOK G2 och lanseringen av TOUGHBOOK 40, den ultimata 14-tums modulära robusta bärbara datorn som utformats för försvar och är idealisk för poliser och företag i den allmännyttiga sektorn. För att säkerställa säkerhet och lång användningen av enheter har Panasonic TOUGHBOOK support för sina produkter i ytterligare fem år efter att de har dragits tillbaka från försäljning. Panasonics TOUGHBOOK ProTect-garantier kan förlängas med upp till fem år för alla enheter.

För att ladda ner en sammanfattning av The Sustainability Gap - Breaking the four-year technology refresh cycle, besök: https://info.business.panasonic.eu/sustainabilitygap-en.html

Panasonic Toughbook
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Sänd till en kollega

0.031