23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Universitetet i Zaragoza förstärker sitt designtänkande

| Medlemsnyhet | Företag Hexagon Metrology Nordic AB

Läs igenom detta blogginlägg och upptäck hur detta universitet använder Hexagons lösningar för att förbättra studenternas akademiska inlärning.

Universitetet i Zaragoza, även känt som Saragossauniversitetet, är ett offentligt universitet med undervisningscampus och forskningscenter spridda över de tre provinserna i Aragonien, Spanien. Universitetet grundades 1542 och är ett av de äldsta universiteten i Spanien, med en historia som går tillbaka till den romerska perioden.

Universitetet i Zaragoza har använt Hexagons CADWorx & Analysis Solutions sedan 2012, när de beslutade att utöka sitt kursutbud till att även omfatta industriell designteknik.

Som en del av en av deras kursmoduler introducerar de studenterna till CAD-designprogramvara och lär dem hur de ska använda den. Detta ger dem praktisk inlärning och utrustar dem med färdigheter för roller som akademiker.

Hur studenterna gynnas:

-Upptäcker grundläggande verktyg och aktuella designkoder.

-Lär sig hur olika konstruktionskoder ger olika resultat.

-Utvecklar färdigheter och kunskaper som kan utnyttjas efter universitetet.

-Utvecklar färdigheter i lagarbete och kunskaper om projektledning.

Dessutom måste studenterna lösa enkla konstruktionsproblem med hjälp av lösningarnas exempel. Universitetet ändrar fallen och exemplen för att säkerställa individuellt arbete och individuella beräkningar av varje student. På så sätt får de mer praktisk erfarenhet.

När Pedro Vidal, universitetsprofessor vid universitetet i Zaragoza, talar om användningen av Hexagons lösningar, säger han: "Studenterna har varit entusiastiska över att använda CADWorx. De har snabbt tagit till sig det här verktyget, eftersom de flesta av dem redan hade erfarenhet av andra CAD-lösningar. Detta gör CADWorx till en enkel övergång och de uppskattar den intuitiva lösningen."

Han tillade: "Analysverktyg som PV Elite® och Tank® har varit till nytta för våra studenter eftersom de inte längre behöver beräkna kärl och tankar manuellt, vilket gör att de kan få resultat snabbt och utan misstag. Dessutom kommer CAESAR II® att vara ett värdefullt komplement för våra framtida analysingenjörer. Dessa produkter kommer att förbättra deras kunskaper om spänningsanalys för fartyg och rörsystem ännu snabbare."

"Universitetsutbildning är en investering i framtiden. Som sådan är det viktigt att utnyttja de bästa branschlösningarna i våra kurser för att hjälpa studenterna att utveckla de kunskaper och färdigheter som behövs i branschen. Om framtida ingenjörer och konstruktörer känner till de verktyg som deras framtida arbetsgivare använder kommer de att kunna få jobbet eftersom de måste ha de färdigheter som krävs.

Ju tidigare de börjar använda Hexagons verktyg, desto snabbare kommer de att se produktfördelarna och öka sina möjligheter till anställning", avslutade Vidal.

Upptäck hur dessa lösningar kan hjälpa dig att bli bättre i dina projekt genom att följa den här länken.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Hexagon Metrology Nordic AB

Svista 7
635 02 Eskilstuna
Sverige
Hexagon Metrology Nordic AB

Sänd till en kollega

0.094