23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Energieffektivitet i fokus för AP&T:s produktionslinjer

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Behovet av värmeväxlare till värmepumpar och kylaggregat växer snabbt över hela världen. För AP&T:s del har det inneburit en ökad efterfrågan på nyckelfärdiga produktionslinjer för tillverkning av värmeväxlarplattor.

Här ingår bland annat AP&T:s servohydrauliska press, som har upp till 70 procent lägre energiförbrukning än konventionella hydraulpressar.

– Den låga energiförbrukningen gör vår servohydrauliska press till ett högintressant alternativ för tillverkare av värmeväxlarplattor, både ekonomiskt och miljömässigt, säger Mikael Karlsson, product manager Presses på AP&T. 

Vid sidan av den låga energiförbrukningen har den servohydrauliska pressen också en betydlig lägre ljudnivå. Dessutom är mängden hydraulolja bara en tiondel av vad en vanlig hydraulpress behöver.

I AP&T:s nyckelfärdiga linjer ingår utöver pressar också all övrig utrustning som behövs för till exempel bandmatning, stapling, avstapling, riktning, klippning och prägling.

 – Ja, vi levererar en komplett, helautomatisk lösning med väl beprövade standardkomponenter som är konstruerade för att fungera perfekt tillsammans under alla förhållanden. I det här segmentet är det en hög produktionstakt och tillverkningen är ofta igång 24/7. Det ställer höga krav på driftsäkerhet och maskintillgänglighet.

Merparten av AP&T:s kunder i det här segmentet tillverkar lödda värmeväxlarplattor. Men man levererar även utrustning för produktion av större packningsförsedda värmeväxlarplattor, där det bland annat behövs betydligt högre presskrafter.

– Vi har utvecklat produktionslösningar för olika typer av värmeväxlarplattor sedan 1980-talet och har ett både brett och djupt totalerbjudande. Som One Responsible Partner® strävar vi alltid efter att ge våra kunder förutsättningar för en effektiv produktion under utrustningens hela livslängd genom högkvalitativa, energieffektiva produkter, optimerade tjänster och ett starkt personligt engagemang, säger Mikael Karlsson.

Fakta

  • Kompletta produktionslinjer för såväl lödda som packningsförsedda värmeväxlarplattor.
  • Koncept baserat på väl beprövade standardmoduler ger hög tillgänglighet.
  • Process med korta cykeltider, effektivt materialutnyttjande och hög repeternoggrannhet.

 Läs mer

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Sänd till en kollega

0.111