23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T uppgraderar produktionslinje för Raufoss Technology

Raufoss Technology i Raufoss, Norge har gett AP&T i uppdrag att uppgradera en av företagets befintliga smideslinjer för tillverkning av aluminiumdetaljer.

I ordern ingår bland annat en specialbyggd bockningsmaskin och en ny hydraulpress med 2 500 tons presskraft. Den uppgraderade linjen är planerad att tas i drift i januari 2024. 

– I vår anläggning utvecklar och producerar vi länkarmar och andra aluminiumdetaljer till många ledande biltillverkare. Med de uppgraderingar av vår smideslinje som AP&T kommer att genomföra får vi ännu bättre möjligheter att möta våra kunders behov framöver, säger Hans Petter Kristiansen, CTO på Raufoss Technology. 

Samarbetet mellan de båda företagen sträcker sig cirka 25 år tillbaka i tiden, och omfattar både teknisk utrustning och service. 

– Vi har en kontinuerlig dialog där vi diskuterar hur vi på olika sätt kan effektivisera produktionen. När det gäller smideslinjen såg vi en möjlighet att förbättra både process och prestanda genom att byta bockningsmaskin. 2021 tog vi fram en lösning med avancerad processtyrning baserad på vår teknik för hydraulpressar, för installation under 2023, säger Dan Barvö, Key Account Manager på AP&T. 

Efter sommarsemestern 2022 kom en ny förfrågan från Raufoss. Även den här gången handlade det om den aktuella smideslinjen, men en annan maskin. 

– En av linjens hydraulpressar skulle ersättas med en större press och kunden ville veta hur fort vi kunde tillverka en ny. En inte helt enkel fråga, med tanke på de fördröjningar i leveranskedjan som hängde kvar efter pandemin, säger Dan Barvö. 

Väl medvetna om vilka bekymmer ett oplanerat stillestånd kan betyda för leverantörer till den just-in-time-beroende fordonsindustrin, var det viktigt för AP&T att trots tidspressen presentera en optimerad, väl genomtänkt lösning. 

Förslaget föll i god jord, ordern lades i december 2022, och därefter har AP&T arbetat hårt för att korta ledtiderna. Enligt plan ska allting vara på plats och integreras i befintlig linje hos Raufoss i början av januari 2024. 

– Det ser vi verkligen fram emot. Med den nya utrustningen på plats kommer vi att kunna tillverka större detaljer än tidigare samtidigt som vi kortar cykeltiderna och får en effektivare process. Vi är trygga med AP&T och att det här kommer att bli riktigt bra, säger Hans Petter Kristiansen.

https://www.raufosstechnology.com/

 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.078