23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ProfilGruppen om Solarventi - En partner som värmer

1981 började det danska företaget Aidt Miljö sälja solvärmeprodukter. 20 år senare tog man tag i en idé om att utveckla en soldriven luftsolfångare som drevs utan anslutning till elnätet. Resten är som det brukar heta – en solskenshistoria.

...Och nu är ProfilGruppen en del av den.

2004 inledde ProfilGruppen en dialog med Solarventi. Resultatet blev en order på en obehandlad profil och början på ett samarbete där ProfilGruppen med sin kunskap om design, produktionsteknik och vidareförädling aktivt har bidragit till att förbättra Solarventis produkter. Idag har samarbetet utvecklats och leveranserna omfattar flera ytbehandlade och bearbetade profiler som levereras direkt till Solarventi i Thorsø, där de monteras till färdiga solfångare.

- Vi har varit en aktiv utvecklingspartner åt Solarventi. Vi har arbetat en hel del med att produktionsanpassa deras produkter för att förenkla tillverkningen, men också för att få en bättre, mer kostnadseffektiv och enklare profil att montera. Det har varit ett nära samarbete mellan oss, säger Andreas Helmersson, som är konstruktionschef på ProfilGruppen.

Nyckelordet i kontakterna har varit ömsesidig sparring. ProfilGruppen och Solarventi har förbättrat varandra. Samarbetet har bland annat resulterat i stabilare produkter, effektivare logistik, bättre bearbetning och kostnadsbesparingar.

Idag jobbar Solarventi nästan enbart med luftsolfångaren Solarventi och för två år sedan fann man för gott att byta hela företagsnamnet till Solarventi. Från anläggningen i Thorsø, exporterar man nu luftsolfångare till kunder i 24 länder. Tillväxtkurvan pekar brant uppåt och 2006 utsågs man till ett gazellföretag.

- Det är främst hos kunder med sommar- och fritidshus som Solarventi funnit sina användare, säger Hans Jørgen Christensen, vd på Solarventi.

I dessa hus finns ett stort behov av att hålla inredning och byggnad fuktfri utanför själva säsongen. Dessutom vill man komma till ett torrt och friskt inomhusklimat när man väl ”flyttar in” till våren och sommaren. Solarventi löser problemet med avfuktning och ger också ett gratis värmetillskott, även under dagar och perioder då solen knappast visar sig.

- Fortfarande återfinns merparten av våra kunder bland sommarstuge- och fritidshusägare. Nya kundgrupper tillkommer dock hela tiden. Solarventi förbättrar komforten i garage, åretruntbostäder, museum, lagerbyggnader, husvagnar, båtar, i stort sett överallt där det finns behov av torr och frisk och uppvärmd luft, säger Hans Jørgen Christensen.

Idag producerar ProfilGruppen ytbehandlade ramprofiler, olika typer av beslag, styrboxar för elektronisk styrning och upphängningsbeslag för vägg- och takmontage till Solarventi.

Solarventis produkter möter ett allt större intresse. Trots dessa kristider generellt räknar företaget med en årlig tillväxt på omkring 10 procent. Miljövänliga uppvärmningsprodukter, som sparar energi och kostnader, går en solig framtid till mötes och självklart vill ProfilGruppen, med sitt miljö- och kvalitetfokus, fortsätta att vara en del av Solarventis utveckling.

Mer om Solarventi:
www.solarventi.se

ProfilGruppen Extrusions AB
Östra Industriområdet
364 31 Åseda
Uppvidinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562065119

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.045