23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Robust Ståldörrar investerar i robotiserad kantpress från Din Maskin!

Robust Ståldörrar finns i Nykroppa, ca 12 km söder om Filipstad. Här arbetar 100 anställda med allt från utveckling och produktion till leverans.

Företaget har under de senaste åren investerat betydande för att effektivisera produktionen samt hålla korta och säkra leveranstider. En given utgångspunkt för Robust Ståldörrar är säkerheten. Produktidén bygger på att kunna erbjuda dörrar som står emot tuffa påfrestningar, inte minst vid inbrottsförsök. Idag kan företaget erbjuda resurser och kompetens för tillverkning av de flesta dörrtyper.

Nyligen investerade Robust Ståldörrar i en Starmatik robotcell med en 165 kg Fanuc robot och en Safan hydraulisk kantpress, H-Brake, 240 ton 3 meter.

Rolf Jansson, produktionsdirektör på företaget, berättar att förfrågan gick ut till fyra etablerade och väl kända leverantörer på marknaden. På Robust kände man att Din Maskin redan i säljprocessen var väldigt engagerade och inriktade på att hitta en produktionslösning som skulle vara den bästa för kunden; att effektivisera och utveckla produktionen.

- Efter sammanställning av inkomna offerter kom vi fram till att Din Maskin hade den bästa och mest kreativa lösningen som vi kände att vi kan utveckla och bygga vidare på när vi växer. Det var också den mest prisvärda lösningen. Vi tycker även att Din Maskin har engagerat sig på ett målmedvetet och konstruktivt sätt när problem har dykt upp och det gör att vi är övertygade om att vi valde både rätt leverantör och rätt utrustning, avslutar Rolf.

Din Maskins robotiserade kantpresslösning för automatisk bockning är en fortsättning på ambitionen att tillhandahålla ett brett utbud av plåtbockningsmaskiner såsom elektriska och hydrauliska kantpressar, robotiserade kantpressar och bockningsceller. Det robotiserade kantpressystemet består av en standardiserad industrirobot tillsammans med en standardutrustad Safan kantpress.

Alla lösningar anpassas efter kundens önskemål. Programmering sker genom import av en DXF-ritning. Därefter programmeras både kantpress och robot samtidigt. Både press- och robotprogram kan vid behov enkelt modifieras online.

Som standardkonfiguration finns robotcellerna i 3 olika utförande. Alla versioner inkluderar allt för att automatisera hela bockningsprocessen: laddning, positionering, bockning, vändning och stapling. Typ 2 erbjuder en förladdare för centrering av plåtämnet vilket ger kortare cykeltider och ökad produktivitet och med typ 3 kompletteras anläggningen med linjär åkrörelse som ger större möjlighet till stapling på flera pallplatser.

Robotcellen är, i standardutförande, utrustad med Linetracking” plåtföljningssystem som är helt unikt på marknaden. Pressbalkens hastighet och position bestämmer robotens rörelse och positionering. Systemet är utvecklat av Starmatik och gör det möjligt att perfekt synkronisera robot och kantpress under bockningsoperationen. Ändring av presshastighet och bockningsvinkel i kantpressens program medför inte att robotposition behöver omprogrammeras. Samtliga versioner kan programmeras offline som standard, via Simuleasy robot 3D simulering.

För ytterligare information kontakta Din Maskin på tel 0370-693400 eller besök vår hemsida, dinmaskin.se

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.031