23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

KUKA Nordic AB stödjer Ystad-Haparanda, en del av Mustaschkampen.

KUKA deltar aktivt i kampanjen Ystad-Haparanda, en del av Mustaschkampen.

KUKA deltar i samarbete med företaget Kontanten i Ystad-Haparanda, en del av Mustaschkampen och finns på plats på utvalda orter utefter rutten Haparanda-Ystad.

Även i år uppmärksammas prostatacancerfrågan med hjälp av Robert Aschberg och Gert Fylking. Denna gång utmanas de av ett ungt radarpar: Musse Hasselvall och Andreas Halldén. På utsatt tid ska de två paren lifta genom Sverige, från Haparanda till Ystad, och samla in pengar till forskning om prostatacancer – KUKA Nordic hjälper till.

Målet är självklart att hjälpa kampanjen i sin kamp mot cancer säger försäljningschef Jacob Vierø. Samarbetet med Kontanten innebär att det finns uttagsautomater på utvalda orter längs vägen från Haparanda till Ystad. Varje uttag av pengar från en uttagsautomat från Kontanten genererar ett bidrag till Cancerfonden och Mustaschkampen. En av KUKA’s snabbaste robotar kommer under kampanjen att göra så många uttag som möjligt för att därmed öka bidragen till kampen mot prostatacancer. Utöver att ställa upp med produkter och personal donerar KUKA även 50.000 kr till Cancerfonden och dess arbete. Det finns även en annan och mycket direkt koppling mellan KUKA och behandling av cancer fortsätter Jacob Vierø, då våra robotar är så pass avancerade och säkra i sin användning att de kan användas i direkt samband med människor. Vanligtvis jobbar robotar bakom stängsel av säkerhetsskäl, men KUKA har utvecklat en teknologi som tillåter att roboten inte bara kan samarbeta med människan men även lyfta och placera patienter. Redan idag använder företag som Accuray och Siemens KUKA’s produkter för den här typen av behandling där patienter lyfts och placeras av robotar medan en samarbetande robot hanterar behandlingsinstrumentet.
Medicinska behandlingar assisterade av en robot är en mycket avancerad högteknologisk lösning från KUKA och visar vart framtiden inom detta område är på väg. I denna kampanj jobbar vi alla för att framtidens forskning, behandling och robotteknik fortsätter hand i hand.
Följ kampen på TV8! Med start den 1 maj och final den 29 maj kan man följa de två lagens kamp – vilka vinner, ung eller gammal? Programmet "Ystad Haparanda - En del av Mustaschkampen" sänds på söndagar kl 19.00 i TV8.

Välkommen till våra inspelningsplatser!

• 8 maj kl 13.00 Målgången av Vasaloppet (Björnramsgatan)
• 15 maj kl 13.00 Stora torget i Karlstad
• 22 maj kl 13.00 Rådhustorget Jönköping
• 29 maj kl 13.00 Stora torget i Ystad


Om kampanjen

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform, men tyvärr ligger forskningen efter. Cancerfonden driver Mustaschkampen under maj månad varje år. Syftet med kampanjen är att öka medvetenheten om sjukdomen och samla in pengar till fortsatt forskning. Insamlade pengar används till informations- och kunskapsspridning, forskning inom prostatacancer och till grundforskning av betydelse för prostatacancer.

Om KUKA NORDIC AB

KUKA förser marknaden med flexibla, robotbaserade system för automation inom bil-, flyg- solenergi- och tillverkningsindustrin och har sin kärnkompetens inom utveckling, tillverkning och försäljning av industrirobotar, styrsystem, mjukvara och linjära enheter. KUKA NORDIC AB i Göteborg är ett svenskt dotterbolag till KUKA Roboter GmbH som ligger i Augsburg, Tyskland. Företaget har 25 dotterbolag världen över och ca 2 000 anställda. 2009 uppgick KUKA Roboters omsättning till 330 miljoner euro.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Sänd till en kollega

0.031