23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gnosjö Plåtförädling investerar miljövänligt och ekonomiskt!

Nu köper de sin tredje (!) Finn-Power E-Brake, den servoelektriska kantpressen från Din Maskin!

Företaget startades 1947 av Helge Boberg som erbjöd tjänster som svetsning och lödning. Sönerna Leif och Ingvar Boberg tog så småningom över verksamheten för att under slutet på 70-talet bygga lokaler på den plats där de befinner sig idag. I början av 80-talet började man investera i maskiner som klarade mera avancerade moment och inriktningen var plåtförädling.

Gnosjö Plåtförädling AB tillverkar idag kompletta butiksinredningar till detaljer/tillbehör av alla de slag. Arbetsmomenten består av bockning, laserskärning och svetsning men även CAD-ritning förekommer. Arbetsstyrkan uppgår till 13 anställda och verksamheten omsätter drygt 17 miljoner kronor.

Sedan tidigare har Gnosjö Plåtförädling två stycken 50-tons E-Brake, den servoelektriska kantpressen som har blivit en säljsuccé. Den E-Brake som man nu har beställt är en 80 tons 2,5 meters maskin.

Finn-Powers E-Brake har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den har en rörlig övre pressbalk och ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring. Maskinen har linjärskalor för hög noggrannhet och låg ljudnivå under användning. Returslag utförs med säkerhetsfjädrar vilket garanterar retur av balken även vid strömavbrott. Maskinen har även en mycket låg energiförbrukning, E-Braken gör endast åt energi när pressbalken rör sig, alltså inte i stand-byläge. En sak som verkligen bör poängteras är att eftersom E-Braken inte innehåller någon hydraulik så slipper man helt ifrån oljeläckage. Man slipper även hantera filterbyten och söndriga ventiler. Maskinerna finns i tontal från 25 till 300 ton och med presslängder från 1250 – 4000 mm.

Tilläggas kan att förutom de tre kantpressarna har Gnosjö Plåtförädling även en Finn-Power stans-/vinkelsax SG5 i sin maskinpark.

För ytterligare information om Din Maskins kantpressar, kontakta en säljare på 0370-693400.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.031