23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bors Press satsar på miljövänlig teknik från Din Maskin!

Bors Press startade 1987 och utför legotillverkning av plåtprodukter enligt kundens önskemål, främst till fordons-, verkstads-, telecom och möbelindustrin.

Förutom automatpressning och stans/nibbling utför man även efterbearbetning av produkterna så som bockning, trumling, borrning, fräsning och montering. Bors Press ombesörjer även ytbehandling, svetsning och lackning för att kunna leverera en så färdig produkt som möjligt till sina kunder.
Lennart Karlsson, som äger företaget tillsammans med Egon Steen, berättar att orderböckerna är välfyllda och man ser väldigt ljust på framtiden!

För att ytterligare förstärka sig på kantpressidan väljer man nu att investera i sin tredje E-Brake, den servoelektriska kantpressen som har blivit en storsäljare! Denna gång är det en 50 tons 2 meters maskin. 2005 köpte man sin första servoelektriska kantpress, en 40-tons 1600 mm och då den var väldigt driftsäker och lätt att köra beslutade man sig för att köpa ytterligare en. 2008 var det dags igen! Denna gång blev det en 100-tons 3100 mm. Samtliga E-Brakes är utrustade med ett 5-axligt bakre anslag.

Bors Press är för övrigt en trogen kund till Din Maskin och har flera pressar, bandmatningsutrustningar, en servoelektrisk stans-lasercell Finn-Power LPe6, samt även en Finn-Power C5 stansmaskin sedan tidigare. I maskinparken finns dessutom en äldre stansmaskin, Finn-Power TP2000.

De faktorer som gör så många kunder nöjda med sin E-Brake är bland annat dess tysta gång och exakthet i bockningsoperationen. Programmeringssystemet är dessutom mycket enkelt och användarvänligt. Finn-Power’s E-Brake har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den har en rörlig övre pressbalk och ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring. Maskinen är utrustad med linjärskalor för hög noggrannhet, har låg ljudnivå och låg energiförbrukning. Returslaget utförs med säkerhetsfjädrar som garanterar att balken går tillbaka även vid strömavbrott. Sist men inte minst viktigt är att en E-brake är fri från oljeläckage.

För att få mer information om den servoelektriska kantpressen E-Brake, kontakta en säljare på Din Maskin, tel 0370-693400 eller gå in på dinmaskin.se

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.031