23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Digitala ingångsmoduler för Pilz PNOZmulti - Högsta säkerhet för upp till 64 givare

De digitala ingångsmodulerna gör det möjligt att ansluta såväl kontaktpåverkade som elektroniska givare med PL e enligt EN ISO 13849-1 och SIL 3 enligt EN/IEC 62061 utanför kopplingsskåpet.

För att kunna ansluta ett större antal givare på ett säkert sätt även utanför kopplingsskåpet, finns den digitala, distribuerade ingångsmodulen PDP67 F 8DI ION tillgänglig i IP67-utförande från och med nu. Den distribuerade övervakningen av samtliga givare på fältet kan således anslutas till det konfigurerbara styrsystemet PNOZmulti.

De digitala ingångsmodulerna gör det möjligt att ansluta såväl kontaktpåverkade som elektroniska givare med PL e enligt EN ISO 13849-1 och SIL 3 enligt EN/IEC 62061 utanför kopplingsskåpet med samma bekvämlighet som i kopplingsskåpet, varvid den erforderliga plausibilitetskontrollen övertas av enheten. Således finns PNOZmulti tillgänglig som utvärderingsenhet för både centralt och distribuerat ansluten sensorteknik med den beprövade konfigurationen och diagnostiken via PNOZmulti Configurator.

Kommunikationen sker via en säker dataförbindelse, varigenom upp till 64 säkra givare kan övervakas på ett distribuerat sätt. Detta minskar kostnaden för maskinvara - då denna lösning fungerar utan kopplingsskåp på plats och med endast en kabel för kommunikation och kraftförsörjning. Dessutom kan PNOZmulti-produktfamiljens samtliga fördelar utnyttjas - fri och enkel konfiguration, snabb diagnostik såväl som alternativet att övervaka ett flertal säkerhetsfunktioner med endast en enhet.

Det måste tas hänsyn till att säkerhetsnivån PL e enligt EN ISO 13849-1 endast uppnås vid användning av elektroniska givare, då dessa möjliggör en plausibilitetskontroll. När maskinen konstrueras måste det tas hänsyn till den tid som krävs för denna plausibilitetskontroll, för att ett nödstopp skall påbörjas i god tid vid fara.
När kontaktpåverkade givare används bedöms sedan Performance Level för en motsvarande inkoppling enligt standarden EN ISO 13849-1 med PL c.

Pilz på YouTube !: http://www.youtube.com/pilzse

www.pilz.se

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Sänd till en kollega

0.034