23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nu har du chansen att bli en riktig expert på Maskinsäkerhet

Under dagarna två anordnar Pilz två olika kurser om maskinsäkerhet i Jönköping.

Under dagarna två anordnar Pilz två olika kurser om maskinsäkerhet i Jönköping.
Man kan välja att delta i båda kurserna eller bara i den kursen som man själv önskar.

Dag 1 - Tisdagen den 1 Juni

Det Nya Maskindirektivet - hur på verkar det er? Vad är skillnaderna?
Under den här kursen ges en genomgång av Maskindirektivet 2006/42/EG och dess användningsområden. Dessutom förmedlas de grundläggande principerna och det praktiska tillvägagångssättet vid en CE-märkning.
Med hjälp av konkreta exempel visas vilka delar av maskindirektivet och de europeiska standarderna man måste känna till, samt vilka konsekvenserna kan bli om man inte känner till dem. Kursdeltagaren får tips om hur man kan optimera och reducera kostnaderna genom att effektivisera arbetsprocessen.

Mer utförlig information och anmälan finns här.


Dag 2 - Onsdagen den 2 Juni

Nya säkerhetskrav på styrsystem - lär dig beräkna sannolikheten för att farliga fel uppstår Att använda standarder rätt är ett viktigt bidrag till att maskiner konstrueras på ett säkert sätt.
Den kända standarden EN 954-1 för konstruktionen av säkerhetsrelaterade delar av styrsystem, ersätts av EN 62061 och EN ISO 13849-1. De av EN 954-1 hittills kända kategorierna överförs därmed till SIL och Performance Level (PL). Dessa ändringar kräver ett helt nytt tillvägagångssätt vid konstruktionen, och har djupgående inverkan på konstruktörens arbete med pneumatiska, hydrauliska och elektriska styrsystem.
På den här kursen åskådliggörs viktiga ändringar och tillämpningar i standarderna, med huvudvikt på EN ISO 13849-1. Konsekvensen för maskiners och anläggningars konstruktion blir belyst med hjälp av praktiska exempel. Du lär dig välja och använda de nya standarderna på rätt sätt.
Mjukvaruverktyget PAScal används i praktiska exempel för att beräkna SIL och Performance Level (PL). En demoversion av mjukvaruverktyget delas ut till kursdeltagarna.

Mer utförlig information och anmälan finns här.

Pilz på Facebook !: http://www.facebook.com/pages/Pilz-SE/125031174182372
Pilz på YouTube !: http://www.youtube.com/pilzse

www.pilz.se

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Sänd till en kollega

0.031