23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Säker behandling av analoga värden i automatiseringssystemet PSS 4000 distribuerat och säkert

I det nya automatiseringssystemet PSS 4000 finns nu säkra analoga ingångsmoduler tillgängliga, som utvidgar användningsområdet betydligt. Modulärt och finkornigt uppbyggd maskinvara gör automatiseringssystemet flexibelt.

I det nya automatiseringssystemet PSS 4000 finns nu säkra analoga ingångsmoduler tillgängliga, som utvidgar användningsområdet betydligt. Modulärt och finkornigt uppbyggd maskinvara gör automatiseringssystemet flexibelt och gör det möjligt att anpassa konstruktionen exakt till maskinens eller anläggningens krav.

För styrsystemet PSSuniversal PLC till automatiseringssystemet PSS 4000 finns nu olika huvudmoduler tillgängliga, till vilka I/O-moduler kan anslutas enskilt. Huvudmodulerna finns tillgängliga i olika prestandaklasser, valfritt för styrfunktioner, för en lokal förbearbetningsfunktion eller i form av en ren kommunikationsinkoppling för SafetyNET p. Alla huvudmoduler kan användas såväl för standardstyruppgifter som för säkerhetstekniska styrfunktioner ända till SIL3 enligt IEC 61508.

Applikationer – säkra och distribuerade

applikationer, som kräver en säker och distribuerad registrering av analoga värden, finns nu tillgängliga med de nya felsäkra analogingångsmodulerna för PSS 4000. Genom redundanta ingångsdata uppnås en riskbedömning enligt EN ISO 13849-1 PL e (kategori 4) och enligt EN/IEC 62061 SIL CL 3.
Det finns två olika moduler tillgängliga för säkerhetsinriktad utvärdering av spänningssignaler från -10 till +10 V eller strömsignaler från 0 till 25 mV.
Den distribuerade och säkra registreringen av analoga data gör det möjligt att reducera de nödvändiga installationskostnaderna i rumsligt vitt utspridda anläggningar genom korta kabeldragningsvägar. Samtidigt minimeras störande inverkan på mätledningar, åtgärder för avskärmning kan reduceras och föreskrifter för förläggning av effektkablar och styrkablar kan efterlevas lättare.

Analoga moduler för breddade användningsområden

Förutom modulerna för det normal användningsområdet finns även moduler för extremare användningsområden tillgängliga i en specialversion. Genom speciella åtgärder kan de funktionellt identiska modulerna användas under strängare omgivningsbetingelser - såsom i ett temperaturintervall från -40 till +70 °C. Högre mekaniskt mått på robustheten för vibrations- och stötpåkänningar förminskar samtidigt kostnaden för mekaniska kompensationsåtgärder som t.ex. kostnaden för mekaniska fjäder- eller dämpningselement. Ytterligare åtgärder för klimatisering av kopplingsskåp eller åtgärder för avfuktning kommer inte längre att vara nödvändiga.

Möjliga användningsexempel för tillämpning av säkra analogingångsmoduler är ventilställningsövervakning, temperaturövervakning, eller nivåövervakning i processtekniska anläggningar eller också inom området byggnadsautomatisering.

Pilz på Facebook !: http://www.facebook.com/pages/Pilz-SE/125031174182372
Pilz på YouTube !: http://www.youtube.com/pilzse

www.pilz.se

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Sänd till en kollega

0.032