23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Wica Cold köper servoelektrisk kantpress av Din Maskin!

Wica Cold AB är ett expansivt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför kyl- och frysutrustning för livsmedelsbutiker.

Kunderna finns främst i Norden och Baltikum. Wica Cold ingår i Arneg Group, en internationell koncern inom kylbranschen. Arneg är representerade i över 80 länder med 2500 anställda varav 160 jobbar i Vislanda.

Wica Cold AB etablerades redan 1957 och den första produkten var så kallade frysfacksanläggningar. Från slutet av 60-talet fokuserades tillverkningen på produkter för kommersiellt bruk och redan 1974 kom den första serien av standardiserade produkter ut på marknaden. Wica har till dags dato levererat mer än 80 000 löpmeter kyl och frysmöbler till svenska butiker och supermarkets.

Gustav Rosén, fabrikschef på Wica Cold, berättar att företaget inte har påverkats nämnvärt av lågkonjunkturen utan haft god beläggning hela tiden.
- Vi har haft en rekordstart på 2010 och tror att även hösten kommer att bli bra. Anledningen till att vi valde en Finn-Power E-Brake är att vi fick goda referenser av andra företag som är mycket nöjda! Vi kände även att det är en modern maskin och för vår del tittar vi mycket på energiförbrukning när vi gör en upphandling. Därför känns denna investering helt rätt - den är både energisnål och miljövänlig.

Sedan tidigare har Wica Cold en Finn-Power stans-/vinkelsax, SG6, från Din Maskin. Den servoelektriska kantpress, E-Brake, som Wica Cold nu har beställt är en 100 tons 3 meters maskin och är bland annat extrautrustad med plåttjockleksmätning och integrerat omslagsverktyg.

Finn-Powers E-Brake har en servoelektriskt driven pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en extrem noggrannhet. Den övre pressbalken är rörlig och har ett patenterat drivsystem där kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken, vilket minimerar balkens återfjädring. De faktorer som gör så många kunder nöjda med sin E-Brake är bland annat dess tysta gång och exakthet i bockningsoperationen.

E-Brake finns i tontal från 35 till 300 ton och med presslängder från 1250 – 4000 mm.
Programmeringssystemet är dessutom mycket enkelt och användarvänligt.
Maskinen är utrustad med linjärskalor för hög noggrannhet, har låg ljudnivå och låg energiförbrukning. Returslaget utförs med säkerhetsfjädrar som garanterar att balken går tillbaka även vid strömavbrott. Sist men inte minst viktigt är att en E-brake är fri från oljeläckage!

För att få mer information om våra servoelektriska kantpressar, kontakta en säljare på Din Maskin! Tel 0370-693400 eller besök dinmaskin.se.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.031