23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Systemair gör storinvestering med maskiner från Prima Power och Din Maskin.

Systemair är ett ledande ventilationsföretag med verksamhet i 40 länder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern, Asien, Afrika och Australien.

Bolaget omsatte 3,2 miljarder kronor räkenskapsåret 2009/10 och har för närvarande cirka 2 500 anställda. Sedan grundandet av Systemair 1974 har bolaget uppvisat positiva rörelseresultat. Under de senaste 15 åren har den genomsnittliga tillväxten uppgått till cirka 15 procent.

Med den effektiva och duktiga personal företaget har i Skinnskatteberg, för närvarande ca 400 personer, har nu Systemair beslutat att göra en stor investering i form av maskiner från Prima Power och Din Maskin. Din Maskin är för oss är en känd leverantör och att vi har ett mångårigt och mycket bra samarbete, säger Johnny Nielsen som är med i företagets Production Board. Där väger hans ord tungt när det gäller maskinivesteringar till bolagen runt om i världen.

- När vi började planera för det här stora projektet stod valet mellan Din Maskin och en av deras kollegor i branschen. En av anledningarna till att vi nu valde Din Maskin är att det blev det mest kostnadseffektiva alternativet då vi annars hade fått byta ut flera fullt funktionella enheter utan att göra någon direkt vinning på det. Nu kunde vi bygga vidare på den stora produktionsline vi redan har och vidareutveckla den. Sen spelar det självklart in att vi har jobbat med Din Maskin sedan 1997 och tycker att de är en bra och pålitlig leverantör, avslutar Johnny.

Investeringen som görs nu består i tre stycken Prima Power servoelektriska stans- vinkelsaxar, SGe samt en servoelektrisk kantpress, E-Brake 100 ton. Detta är för övrigt är den åttonde (8!) servoelektriska kantpressen som placeras på fabriken i Skinnskatteberg. Tillsammans med dessa har Systemair i Skinnskatteberg sedan tidigare en Finn-Power bockautomat, en Finn-Power stansmaskin C6, en 250-tons Omera press samt ett antal Finn-Power stans- vinkelsaxar vilka är kopplade till ett Night Train för obemannad körning där även de nya. Även de nya servoelektriska stans- vinkelsaxarna skall integreras i nattåget.

Hjärtat i den nya servoelektriska Shear Genius SGe är en uppdaterad servoelektrisk stansmaskin samt en ny vinkelsax med ett eget servoelektriskt drivsystem vilket gör att klipprörelsen utförs både snabbt och med hög precision. Detta optimerar produktiviteten. Integrerad automatisk laddning såväl som utmatning och sortering av detaljerna och skrot är standard.

I serieproduktion kan fördelarna med Finn-Power Shear Genius utnyttjas till fullo. Processen börjar med automatisk laddning och avslutas med automatisk plundring och sortering av klippta detaljer. Innan dess har stansning, formning, bockning, gängning och märkning utförts automatiskt enligt programmet.

Vad beträffar den servoelektriska kantpressen E-Brake så börjar Din Maskin nu närma sig ett hundra sålda maskiner sedan den introducerades 2004 och alla kunder verkar eniga i att det är en maskin som är otroligt pålitlig och har väldigt låga underhållskostnader. Ytterligare faktorer som gör kunderna nöjda med sin E-Brake är bland annat dess tysta gång och exakthet i bockningsoperationen. Programmeringssystemet är dessutom mycket enkelt och användarvänligt.

För ytterligare information om produktionsutrustning från Din Maskin, kontakta en av våra säljare på 0370-693400.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.047