23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

OG Teknik investerar i laserskärmaskin från Din Maskin

OG Teknik startades 1988 och sedan dess har företaget växt och utvecklats kontinuerligt både vad gäller lokaler, maskinpark och personal. Första kunden var Volkswagen-gruppen som beställde extraljusfästen för den svenska bilmarknaden.

Man har under åren samlat på sig stor erfarenhet av såväl legotillverkning som framtagning av egna produkter. Ambitionen är och har alltid varit att ha ett nära samarbete med kunderna för att på så vis kunna erbjuda bästa möjliga service.

Nu har OG Teknik investerat i en 2D/3D laser av märket Prima DOMINO som är en av få i Sverige. Peter Grimstedt, VD på OG Teknik berättar:
- Vi siktar nu på att komma in på en ny marknad där vi kan erbjuda olika former av bearbetning som vi inte har kunnat erbjuda i vårt eget hus tidigare. Lasermaskinen är en ideal lösning då den med samma system kan hantera såväl 2D som 3D skärning, svetsning, vinkelskärning och rörbearbetning. T ex. erbjuder maskinen smarta lösningar för detaljer som kräver fogberedning. Tidigare har dessa varit tvungna att bearbetas efter skärning men nu kan alltså fogsvetspreparering göras samtidigt som detaljens kontur skärs, även i tjocka material. Detta sparar såväl tid som pengar! Maskinen kan skära upp till 20 mm i kolstål, 12 mm i rostfritt och 8 mm i aluminium.

Med denna nya maskin känner vi oss väl rustade för framtiden då det ställs höga krav på en hög produktivitet både vad gäller mångsidighet och kostnadseffektivitet. Vi flyttar även till nya fräscha och ändamålsenliga lokaler i Värnamo under våren och kommer nu att kunna växa och expandera tillsammans med våra kunder och leverantörer, avslutar Peter.

DOMINO från Prima Power är den snabbaste 2D/3D lasermaskinen i världen. Men detta räcker inte för att vara bäst: det krävs även noggrannhet, tillgänglighet och flexibilitet.

Det är en ideal lösning, att med samma system hantera såväl 2D som 3D skärning och svetsning, vinkelskärning och rörbearbetning. DOMINO är en maskin designad för dagens
industriella verklighet som kräver hög produktivitet, hög effektivitet, extrem mångsidighet, maximal noggrannhet och begränsade kostnader.

DOMINO är extremt mångsidig: det finns inga begränsningar för vilka applikationer den
kan hantera. Den är den enda 3D maskinen som har en NC-styrd axel som automatiskt
kontrollerar fokalpunktens position: stor produktionsflexibilitet utan någon manuell
justering för hela arbetsområdet, olika material och tjocklekar vilket ger säker och stabil kontroll av processen.

Välkommen till Din Maskin under Värnamo Industriexpo, 4-5 maj, och se maskinen i drift!

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.048