23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AQ Enclosure investerar i avgradningsmaskin och mätmaskin från Din Maskin

AQ Enclosure startade 1934 i Vaggeryd och har i dag 180 anställda med en omsättning på 300 miljoner kronor.

Företaget har valt att fokusera på tillverkning av kompletta produkter inom segmenten telekommunikation, kommersiella varuautomater, ventilation, kraft/energi och infrastruktur.

AQ Enclosure erbjuder lösningar inom mekanisk design, industrialisering och tillverkning och har teknisk och logistisk expertis för att producera och distribuera kompletta produkter under hela produktlivscykeln.

Peter Sönnichsen, produktiosteknisk chef på företaget;
- Anledningen till att vi investerar i en mätmaskin är helt enkelt för att vi vill ha en bättre kontroll i tidigt skede på detaljerna vi producerar. Vi tyckte att mätmaskinen som Johan Söderberg, säljare på Din Maskin, presenterade verkade enkel och smidig att använda samtidigt som den ger tillförlitliga mätresultat. Avgradningsmaskinen från Fladder var helt och hållet en strategisk investering. Vi hade ett behov av att höja kvalitetsnivån på våra producerade detaljer och vi är mycket nöjda med den finish som vi får genom att köra dem i avgradningsmaskinen.

Utrustningen som AQ Enclosure nu investerar i är en FLADDER® avgradningsmaskin som erbjuder en helt ny metod för avgradning. Det är bekant att det uppstår skarpa kanter och grader vid
bearbetning av metall i samband med exempelvis stansning, laserskärning och fräsning. Slipverktyget i FLADDER® slipsystem är ett flexibelt verktyg med ett antal lameller eller blad, vilka under slipprocessen smyger sig runt om ämnet och dess konturer. En finishslipning är en icke-aggressiv slipning, där ämnets kanter avgradas utan att ändra materialets yta. Med FLADDER® avgradningssystem är det nu även möjligt att automatisera avgradningen av tredimensionella ämnen, eftersom det är möjligt att slipa på olika höjder samtidigt.

På bilden syns L-O Johannesson i färd med att avgrada en plåtdetalj.

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.037