23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Säkerhetsanläggningar för järnvägsövergångar

Företaget RGS-Bahnsicherheitstechnik GmbH gör järnvägsövergångar säkra med hjälp av produkter från Pilz.

Referenser och branschlösningar

RGS-Bahnsicherheitstechnik GmbH – Aarau, Schweiz: säkerhetsanläggningar för järnvägsövergångar

Företaget RGS-Bahnsicherheitstechnik GmbH gör järnvägsövergångar säkra med hjälp av blinkande ljussignaler, bomdriv och styrsystem för järnvägsövergångar.

Säkerhetsanläggningen för järnvägsövergångar RGS – LC är ett kostnadseffektivt styrsystem för järnvägsövergångar som har utvecklats speciellt för att modernisera lågt trafikerade järnvägsövergångar som idag är osäkrade.

Anläggningen utmärker sig framför allt genom sina blixtljus som syns väl från alla håll och varningssignalen som hörs på långt avstånd. Genom att använda den senaste tekniken har företaget lyckats utforma en modulär blinkljusanläggning. På så sätt kan kostnaderna för anpassningen till de specifika trafikförhållandena hållas låga.

Säkerhetskonceptet kunde förverkligas med hjälp av det multifunktionella säkerhetssystemet PNOZmulti. Den modulära konstruktionen gör säkerhetssystemet mycket flexibelt. Det speciella: Säkerhetsfunktionerna skapas inte längre med hjälp av kabeldragning, utan konfigureras enkelt på datorn med hjälp av PNOZmulti Configurator.
Eftersom den vanliga relälogiken, som har använts hittills, på ett flexibelt och enkelt sätt kunde efterbildas med en elektronisk lösning i form av ett enda säkerhetssystem kan kostnaderna hållas nere.

Dessutom gör den tydliga diagnosinformationen att eventuella fel kan åtgärdas snabbt och att driftsstoppen förkortas, vilket är av stor vikt inom järnvägstrafiken. Därför levereras säkerhetssystemet även med manöver- och diagnostikenheten "PMImicro diag".
För att öka tillgängligheten är blinkljusanläggningen försedd med en UPS-anläggning. Den övertar den säkra energiförsörjningen vid ett eventuellt strömavbrott. Dessutom har anläggningen konstant dynamisk övervakning. Om PNOZmulti upptäckter ett systemfel skickas ett meddelande via störningsmeddelandesystemet. Ett inkommande tåg stoppas av tågsäkerhetssystemet om blinkljusanläggningen inte fungerar som den ska.

Anläggningen kan även kompletteras med bommar, vars läge övervakas av PSENmag.

Fördelar för användaren

• kan konfigureras
• fel åtgärdas snabbt tack vare diagnosfunktionen
• minskad kabeldragning
• högre lönsamhet tack vare snabbt och kostnadseffektivt förverkligande av projektet


Pilz på Facebook !: http://www.facebook.com/pages/Pilz-SE/125031174182372
Pilz på YouTube !: http://www.youtube.com/pilzse

www.pilz.se

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Sänd till en kollega

0.032