23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ProfilGruppen matchar elbranschens höga tempo

Få branscher utvecklas så snabbt som Electrical Engineering. Det högt uppskruvade tempot kräver underleverantörer med snabbt fotarbete. Med vårt tvärfunktionella arbetssätt i ProfilGruppen får vi allt fler uppdrag, även från de stora aktörerna.

Telekom, kraft och förnyelsebar energi har alla en framskjuten position i den globala utvecklingen, där kommunikation och hållbara energilösningar är fundament i samhället. Det har av naturliga skäl också gjort Electrical Engineering till ett av ProfilGruppens prioriterade affärssegment.

Uppskattad kompetens
– Utvecklingstempot inom telekom, sol- och vindindustrin ställer höga krav på oss att hålla hög kompetens och att ständigt utvecklas. Våra profiler och vår kompetens attraherar företag i många olika branscher inom segmentet. Vi möter och tillgodoser ofta särskilda krav på ytbehandling och avancerad funktionalitet. Inom kylprofiler – som har en mycket viktig funktion i bland annat styrenheter till motorer, frekvensomvandlare och växelriktare – har vi både lång erfarenhet och teknisk kompetens av hög kaliber.
– Andra viktiga komponenter som vi levererar är antennfästen, master, element och elskenor, berättar Dennis Clerkefors, Segment Key Account Manager på ProfilGruppen.

Tempofylld utveckling
ProfilGruppen noterar många nya förfrågningar inom segmentet. Vårt kvalitetscertifierade arbetssätt gör att vi snabbt klarar av tester och utfallsprover. I ett tidigt samarbete kring konstruktion och utveckling har vi möjligheter till datorsimuleringar både i profil och verktyg. Det resulterar i snabba och precisa lösningsförslag, som sparar både verktygskostnader och konstruktionstid.

Lika bra, fast mindre
- ProfilGruppen växer sig allt starkare. Vi finns på den europeiska marknaden och nära kunderna. Kommunikationen är viktig för att hålla tempot uppe i utvecklingsarbetet. Att kontinuerligt förnya befintliga komponenter med lättare material, med bättre lednings- och kylförmåga och utveckling av ny teknik är några av våra starka sidor. Allt mindre komponenter, med samma tekniska funktioner på samma yta är vanliga förekommande önskemål och utmaningar för oss, säger Johan Anicic, exportchef på ProfilGruppen.

Spetskompetens inom kylprofiler
ProfilGruppen har spetskompetens inom bland annat kylprofiler. Det har bland annat utmynnat i fördjupade samarbeten med ledande leverantörer av prisbelönta hi-fi system, till en mängd kända bilmärken. ProfilGruppen är stor leverantör till bland andra Harman Becker och Laird Technologies av krävande kylprofilskomponenter med snäva toleranser.

ProfilGruppen Extrusions AB
Östra Industriområdet
364 31 Åseda
Uppvidinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562065119

Sänd till en kollega

0.063