23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Internt produkttest sprider sig på Internet

Med anledning av att två filmsekvenser spridits, inspelade på Troax AB i Hillerstorp, Sverige, vill vi undvika eventuella missförstånd och redogöra för hur och varför våra tester utförs.

Med anledning av att två filmsekvenser spridits, inspelade på Troax AB i Hillerstorp, Sverige, vill vi undvika eventuella missförstånd och redogöra för hur och varför våra tester utförs.

- I maskinsäkerhetsbranschen är det mycket viktigt att ligga långt fram i all produktutveckling. Vi vill kunna erbjuda en stark och pålitlig produkt, men framför allt för att veta att de utför sitt jobb när faran väl är framme, berättar Ola Eriksson, forsknings- och utvecklingschef, Troax AB.

Våra kunder kräver högre säkerhet

- I sekvenserna slagtestas vårt maskinskyddssystem Smart Fix och vår standard ST20 nätpanel med energin 1600 Joule. Detta gör vi för att simulera en verklig situation i exempelvis en industrimiljö, där robotar och människor arbetar tillsammans.

- Många av våra kunder kräver helt enkelt att våra produkter ska hålla för mer än genomsnittet på marknaden. I det aktuella fallet främst för den tyska bilindustrin, fortsätter Ola

Ett väntat resultat

- Resultatet som filmsekvenserna visar av testet är fantastiskt, inte en enda komponent lossnade och systemet stod kvar på sin ursprungliga plats, fast förankrad med bultar i betonggolvet och med den deformation vi önskade för att energin ska upptas korrekt.

- Det visar också att vi framgångsrikt fortsätter att föra teori till verklighet och kommer envisas med att höja våra egna och marknadens krav, avslutar Ola.

Fakta om 1600 Joule

I praktiken översätts energin 1600 Joule med att en pendelvikt på 100 kg i en hastighet av 20 km/tim, träffar panelen på höjden 2/3 delar av systemets fulla höjd.

www.meshbuster.com

En webbplats har skapats med anledning av filmspridningen, där du bland annat kan läsa mer om våra produkter, se ett verkligt test med 1600 Joule, ladda hem testrapporter och själv förstå kraften i 1600 Joule med vår Joulekalkylator.

Har du fler frågor om oss eller våra produkter, kontakta: Ola Eriksson, Forsknings- och utvecklingschef på telefon 0370 - 828 01, e-post: ola.eriksson@troax.com och besök gärna www.troax.com

Företagsfakta TROAX

TROAX finns idag representerat i 26 länder varav 17 som egna säljbolag och produktionsanläggningar i Sverige och England. Till bygg- och fastighetsmarknaden tillverkas och säljs lägenhetsförråd samt låsbara garage. Maskinskydd, förråds- och lagerväggssystem, näthyllor samt rasskydd för pallställ är produkter vi tillverkar för industrin. Totalt är vi 290 anställda och omsätter cirka MEUR 51.

Troax Nordic AB
Tyngel
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE556093571901

Sänd till en kollega

0.047