23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Sandvik Coromants nya pinnfräsar ger bättre finbearbetning av titan

Kunder inom flygindustrin har glädje av en lättskärande spiralvinkel på 50°

Sandvik Coromant, som är specialister på skärverktyg och verktygssystem, försöker alltid att förbättra sina kunders maskineffektivitet, och har nu utökat sitt imponerande CoroMill® Plura-sortiment med en serie specialiserade pinnfräsar för finbearbetning av titan. Med lättskärande egenskaper, som underlättas av en innovativ spiralvinkel på 50°, är pinnfräsar optimerade för titanlegeringar som ofta används inom flygindustrin, särskilt för finbearbetning och medelgrov finbearbetning i djupa fickor med tunna väggar. Konstruktionen möjliggör också bearbetning med höga spånavverkningshastigheter utan att skapa vibrationer.

Flygindustrin är en av de tekniskt mest krävande branscherna i världen. Med svårbearbetade material som titan, krävande specifikationer och konstant tidspress, finns ett ständigt behov av tekniska lösningar som kan hjälpa till att optimera skärprocessen. Många av flygplanets delar är tillverkade av titanlegeringar, och ett stort antal delar, inklusive balkar till landningsställ, vingboxar, fästbyglar, vingspryglar och klaffspår, innebär bearbetning av fickor i stor grad.

CoroMill Plura-standardsortimentet är framtaget för att täcka normala längder och radier för bearbetning av fickor vid tre- och femaxlig fräsning, men de särskilda egenskaperna hos titanlegeringar (som är svårbearbetade jämfört med vanligt stål) har gjort att Sandvik Coromant har utvecklat en ny solid hårdmetallpinnfräs med en spiralvinkel på 50° för att minimera skärkrafterna och skapa de små spånor som krävs för finbearbetningsoperationerna.

Med inriktning på titanlegering upp till 48 HRc är de nya fräsarna idealiska för finbearbetning av djupa fickor med hörnradie. Andra tekniska egenskaper inkluderar en fläns för bästa åtkomst, extra längd 5xD med 6,35 mm radie (1/4 tum) och variabelt spårdjup beroende på applikation. De nya pinnfräsarna är tillgängliga i GC1620, en tillförlitlig solid hårdmetallsort, och en flerskiktig PVD-beläggning för lång livslängd vid höga skärdata i material i applikationsområderna ISO S och ISO M.

Test visar exempelvis att vid finbearbetning av titanlegeringen Ti-6Al-4V med de nya CoroMill Plura-fräsarna kunde en livslängd på 94 minuter uppnås vid skärdjupet 0,5 mm, skärhastigheten 120 m/min och matningshastigheten 0,1 mm/varv.

Fräsarna finns i diametrarna 4 mm till 20 mm.

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant, ett produktområde inom Sandvik Tooling, är världsledande inom skärverktyg för svarvning, fräsning och borrning, liksom för modulära verktygssortiment för svarvar och fleroperationsmaskiner. Med runt 8 000 anställda representeras Sandvik Coromant av sin egen säljstyrka och sina egna specialister i mer än 60 länder. Dessutom har man ett etablerat återförsäljarnätverk. 20 toppmoderna produktivitetscentra runt om i världen ger kunder och Coromant-personal utbildning inom verktygslösningar för ökad produktivitet.

Kontaktinformation för försäljningsfrågor:
Besök: : www.sandvik.coromant.com/se

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Sänd till en kollega

0.048