23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

CoroDrill 881 optimerar borrning av små hål

Säker hålbearbetning för mindre diametrar vid instabila förhållanden

Under besvärliga skärbetingelser kan det vara knepigt att göra hål under 24 mm diameter på grund av bristfällig bearbetningssäkerhet. Detta leder ofta till dålig ytjämnhet inne i hålen eller hål som inte klarar toleransvärdena. Men nu erbjuder Sandvik Coromant, specialister på skärverktyg och verktygssystem, en lösning på problemet i och med den nya vändskärsborren CoroDrill® 881.

Här finner vi en stark skärutformning för förbättrad tillförlitlighet vid instabila förhållanden, till exempel om man använder äldre eller mindre stabila verktygsmaskiner, samt en kulblästrad borrkropp för förbättrat motstånd mot utmattning. En design som garanterar ökad hålbearbetningssäkerhet och förbättrad precision.

Den här lättanvända, problemlösande innovationen är ett särskilt bra val för applikationer med låg till medelhög matning, liksom svarvbaserade, icke-roterande applikationer. För att passa alla materialgrupper och många olika branscher har varje skär två skäreggar och högprestandageometri (GM1) för generell bearbetning.

Potentiella tillämpningar inkluderar flänsar och svängningslager för kraftindustrin, vevaxlar, vevstakar och kraftöverföringsdelar för bilindustrin, flänsar, reducerstycken och samlingsrör för olje- och gasindustrin och kåpor och säkerhetsdelar för ventiltillverkare.

I test på en flänskomponent i rostfritt stål (CMC 05.21) som borrades med en 16 mm diametersborr till 17 mm djup i en vertikal fleroperationsmaskin, slog CoroDrill 881 en jämförbar konkurrentprodukt med 25 procent (250 hål mot konkurrentens 200) tack vare ökad bearbetningssäkerhet. I en annan VMC-applikation gjorde CoroDrill 881 72 hål i Inconel 825 (CMC 20.2) med 19 mm diameter och 25 mm djup, jämfört med endast 56 hål för en konkurrerande borr.

Bland de många möjligheterna vid icke-roterande applikationer kan CoroDrill 881 användas för att göra konformade hål eller att göra hålen större än borrens nominella storlek genom efterföljande uppborrningar. Fasning och släppningar kan också åstadkommas, och ett hål för gängning kan förberedas med en passering tillsammans med fasning. Värt att nämna är också att finbearbetning kan utföras vid tillbakagången (bakplaning).

CoroDrill 881 finns i diametrar från 14 mm till 23,5 för att passa cylindriska verktygshållare av kopplingstyp ISO 9766 eller Coromant Capto® (C4, C5, C6). Dessutom finnas Tailor Made-alternativ som tillgodoser enskilda kunders behov. Rekommenderade sorter för centrumskäret är GC1044 eller GC1144 och GC2044, GC4044 eller GC4024 för periferiskäret, men det slutliga valet är beroende av material och tillämpning

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant, ett produktområde inom Sandvik Tooling, är världsledande inom skärverktyg för svarvning, fräsning och borrning, liksom för modulära verktygssortiment för svarvar och fleroperationsmaskiner. Med runt 8 000 anställda representeras Sandvik Coromant av sin egen säljstyrka och sina egna specialister i mer än 60 länder.

Dessutom har man ett etablerat återförsäljarnätverk. 20 toppmoderna produktivitetscentra runt om i världen ger kunder och Coromant-personal utbildning inom verktygslösningar för ökad produktivitet.

Kontaktinformation för försäljningsfrågor:
Besök: www.sandvik.coromant.com/se

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Sänd till en kollega

0.157