23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nitator i Hylte investerar i press och bandmatning

Företaget utökar nu sin kapacitet genom köp av både större press och bandmatning. Anläggningen kommer att levereras i maj 2012.

Nitator är en av landets ledande samarbetspartner och leverantör av plåtkomponenter till fordonsindustrin, främst tung fordonsindustri. Kunderna har mycket högt ställda krav på kvalitet, leveranssäkerhet, flexibilitet och effektivitet.
Nitator arbetar med konstruktion, produkt- processutveckling, produktion, ytbehandling och komplett logistik. Företaget använder högt automatiserad teknik i produktion och process. Nitator har produktionsenheter i Hyltebruk, Oskarström och Litauen

Leif Andersson, produktionstekniker och underhållsansvarig på Nitator, berättar om inköpsprocessen;
- Vi tittade på flera olika leverantörer, men Din Maskin var den som hade det största kunnandet om sina produkter och som vi bäst tyckte kunde tillgodose våra behov. Vi har dessutom 3 stycken Omera-pressar samt 5 Dimeco maskiner sedan tidigare, så det var egentligen ett enkelt val!

Pressens modellbeteckning är 630 R2C2P8-SB vilket innebär att presskraften är 630 ton, dubbel växel som innebär att nominell presskraft kan tas ut 18,0 mm från nedre vändläge. Givetvis är pressen försedd med dubbla vevstakar och löparen har 8 kraftiga och långa bronsstyrningar som ger en mycket stabil press.

Pressbordets dimension är 3000x1400 mm. Löparen och bordet är försedd med hydrauliska spänndon för snabb fastspänning av verktygen. I bordet sitter även hydrauliska rullister.

Pressens drivsystem är försedd med ”Soft Blanking” vilket, som namnet antyder, ger en mycket mjuk stansning. Slidens hastighet reduceras i nedre vändläge utan att minska pressens totala cykeltid. Fördelarna med systemet är bl a följande;
- Reducering av hastigheten då verktyget träffar materialet vilket i sin tur minskar slitage och ljudnivå.
- Längre tid som verktyget är i kontakt med materialet vilket är viktigt vid plastisk förändring av materialet samt fördelar vid små och medelstora dragningar och bockningar.
- Möjlighet att öka pressens totala slagtal utan att behöva förändra verktygets arbetshastighet.

Det finns en Siemens PLC för automatisk inställning och lagring av värdena för löparjustering, överlastskydd, balansering etc.

Dimeco bandmatning är i så kallat ”Short Line” utförande.
Anläggningen är avsedd för max bandbredd 1 000 mm och coilvikt max 10 ton.
Haspeln är försedd med ett dragblock som har krokodilöppning för enkel inmatning av bandända och formning av slinga på haspelns baksida. Den är även försedd med laddningsstol med hydraulisk förflyttning på räls som styrs från bandmatningens panel. I botten på laddningsstolen finns drivna rullar för att hjälpa till med inmatning av ny bandända. Haspeln har även motoriserade sidostyrningar för coilen..

Det kombinerade rikt- och matarverket klarar upp till tjocklek 9,0 mm, 4,3 mm på full bredd, och är försett med hydraulisk införningsanordning för enkel inmatning av bandet från undersidan. Hela rikthuvudet har en mekanisk öppning för att frilägga valsarna vid körning med sökarstift. Det kan även öppnas hydrauliskt för att enkelt kunna rengöra valsarna. Styrningen är Siemens SIMOSTAR med operatörspanel MP370.

För ytterligare information om maskiner från Omera och Dimeco, kontakta en säljare på Din Maskin, 0370-69 34 00

Din Maskin i Värnamo AB
Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564705282

Sänd till en kollega

0.047