23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Superlegeringar – för fjädrar i extrema miljöer

Högpresterande fjädrar är en nödvändighet inom många områden och kan vara nyckeln till innovativa lösningar. För att klara arbete i extrema miljöer med höga temperaturer och aggressiv korrosionsrisk används så kallade superlegeringar.

Fjädrar som kan arbeta under extrema förhållanden behövs inom en rad branscher såsom olje- och gasutvinning, värmeprocesser, marin miljö, rymd- och flygindustri, kraftproduktion och petrokemisk industri för att nämna några. De exklusiva materialen som används i dessa fjädrar har en kemisk sammansättning som ger en kombination av hög hållfasthet, duktilitet och goda mekaniska egenskaper, även vid arbete i höga temperaturer och i starkt korrosiva miljöer.

Experter på fjädrar med superlegering
Lesjöfors har lång erfarenhet, beräkningsteknisk kunskap och produktionsresurser inom området. Dessutom lagerhålls ett standardiserat dimensionsprogram av superlegeringar i plåt, band och tråd lämpade för fjädrar. Exempel på produktområden är tallriksfjädrar, tryckfjädrar, vridfjädrar, dragfjädrar och bladfjädrar.

Följande legeringar finns i lager:
- Inconel X-750
- Inconel 718
- Nimonic 90
- Hastelloy C-276
- MP 35N
- AISI 316
- Alloy 3J21 (Elgiloy)

Utöver dessa, är ännu ett antal legeringar anskaffningsbara.

Nyhet i sortimentet
Alloy 3J21 är en nykomling i sortimentet, och är även känt under namn som Elgiloy och Phynox. 3J21 är en koboltbaserad legering med tillsats av krom, nickel och molybden, vilket ger en kombination av hög hållfasthet och elasticitet. Efter värmebehandling genom åldring uppnås mycket goda mekaniska egenskaper. 3J21 har också utmärkt korrosionsbeständighet mot ett stort antal aggressiva ämnen och är icke-magnetisk.

Kontakt
Om du har frågor om superlegeringar vänder du dig till din ordinarie kontaktperson inom Lesjöfors eller direkt till Lesjöfors Stockholms Fjäder:

E-post: info.vby@lesjoforsab.com
Telefon: 08-870 250

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031