23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Proton Finishing fick vara med och ge beslag och handtag en ansiktslyftning

PN-Beslag lanserade nyligen sina uppfräschade beslag och handtag med en helt ny design och ny ytbehandling. Proton Finishing kom med tidigt i processen och valet av ytbehandling gjordes redan på den första ritningen.

En av våra kunder till vår enhet i Bröndby, Danmark, är PN-beslag*. Samarbetet med oss på Proton Finishing började då företaget behövde ha en ny ytbehandling till några av sina beslag och dörrhandtag.

Lanserar handtag och beslag med ny design
PN-Beslag lanserade sina uppfräschade beslag och handtag i år med en helt ny design och ny ytbehandling. I och med att vi på Proton Finishing kom med tidigt i processen kunde valet av ytbehandling göras redan på den första ritningen.

-Vi tyckte det behövde hända något med designen. Tillsammans med ett designbolag i London har vi utvecklat en unik serie handtag och beslag som vi ytbehandlar med Delta MKS berättar Erik A Skov, VD, PN-beslag.
-Det har varit en lång process, där allt har synats i sömmarna och resultatet är vi riktigt nöjda med.

Hållbar lösning med Delta MKS
Hållbar design handlar om att göra rätt från början. Kunskapen när det gäller ytbehandling är låg inom många branscher, där kommer vår kompetens till nytta. Med vår kunskap kunde vi hitta en ny lösning med bättre korrosionsskydd. Tillsammans med PN-Beslag gick vi igenom förutsättningarna och tittade på de aktuella produkterna. Vi föreslog vår ytbehandling Delta MKS.

-Att vara nyfiken är helt avgörande om man ska kunna erbjuda sin kompetens. Jag frågade, undersökte, stöttade och agerade rådgivare tidigt i processen. Att delge kunskapen man bär på ger kunden vetskap. Jag jobbade med flera avdelningar som kvalitet, konstruktion och utveckling på PN-beslag, säger Jörgen Bisgaard, kvalitetschef, på Proton Finishing i Bröndby.

Test i labb
PN-beslag tog fram en prototyp, vi ytbehandlade den, och därpå följde noggranna tester i laboratoriemiljö hos vårt systerbolag Proton Technology som är en opartisk rådgivare ackrediterade av Swedac. Där testades korrosionsbeständigheten genom ett saltspray för att simulera den hårda miljön. Testerna visade att ytan levde upp till kraven och därmed var det bara att köra igång.

Efter ett gott samarbete med kvalité, konstruktion och utveckling fick vi på Proton Finishing uppdraget att ytbehandla. Och det blev inte bara hållbart, det blev snyggt också.

*A/S Peder Nielsen Beslagfabrik är i dag en verksamhet med 200 medarbetare som producerar och marknadsför beslagsprodukter i huvudsak till industri och gör-det-själv-folk under namnet PN-BESLAG.

Proton Finishing AB
Armaturgatan
Box 1002
331 29 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564174539

Sänd till en kollega

0.032