23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ruukki ordnar IDEA idétävling för planering av bullerskydd

Ruukki ordnar en planerings- och idétävling för bullerskydd som minskar bullerstörningar från trafik. Tävlingen riktar sig till arkitekter, planerare, byggproffs och studerande.

Utöver att finna nya utseendemässiga aspekter är tävlingens syfte att samla utvecklingsidéer för tillverkning och montering av skydden samt för deras konstruktion och tekniska funktionalitet. Tävlingen arrangeras i Finland, Sverige, Norge, Estland, Lettland och Litauen under perioden 10.4–31.5.2012.

- Bullerskydd är av stor betydelse för bebyggda miljöer. De förbättrar trivseln på områden nära stora vägar. Stål är ett hållbart och formbart material som på grund av sin hållfasthet är ekonomiskt och lätt att använda i långtidslösningar som smälter in i omgivningen, konstaterar Petri Nieminen, ansvarig direktör för infrastrukturbyggande på Ruukki.

Bullerskyddstävlingen har två kategorier, en för studerande och en för proffs. Den högsta vinsten i studerandekategorin är 3 000 euro, d v s cirka 28 000 kr. Proffskategorin har ett första pris på 7 000 euro, d v s cirka 68 000 kr. Vinsterna i båda kategorierna kan fördelas mellan flera förslag.

Tävlingsbidragen bör vara tillverkade i huvudsak av stål och som lämpar sig för nordiska och baltiska förhållanden. Förslagen ska vara nya och tidigare oanvända. Det är också möjligt att delta i tävlingen med en delidé som har att göra med bullerskyddens tillverkningsprocess, montering, konstruktion eller teknisk funktionalitet. Tävlingens vinnare utses i månadsskiftet maj–juni. Ruukki kommer att prova genomförbara idéer i sin produktutveckling.

Tävlingsregler och anmälan till tävlingen: www.ruukki.com/idea
Mer information: Marknadschef Johanna Harila: johanna.harila@ruukki.com

SSAB AB
BOX 70
101 21 Stockholm
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560163429

Sänd till en kollega

0.046